Henüz Bir Kelimesi Yok

102 görüntüleme
F

Fatma C.

3 Ocak 2026 06:33
36 haftalık doğdu bebeğim şuan 11+21 günlük yaşına çok az kaldı telaş mı ediyorum etmelimiyim tedirginim . İşaret dili gayet güzel şu, ekmek veya elinde bir yiyecek olunca ıh ıh diye ses çıkarıp sesleniyor işaret ediyor . Beni anlıyor uyuyalım veya bez değiştirelim, hadi gidelim diyince bir problem yok çok şükür arada bbıbbı gibi sesler çıkarıyor henüz tam anlamıyla kelime yok normal mi?
Aysel K.

Aysel K.

3 Ocak 2026 09:26
Normal bence acele etmeyin tam bir kelime söylememesi normal daha çok 14 aylığa doğru kelimeler olabiliyor her çocuk farklı 1/2 ay fazla zaman vermek lazım
Ç

Çağla y.

3 Ocak 2026 10:02
Fatma hanım içiniz rahatlasın diye yazmak istedim ben 3 yaşında konuşmaya başlamışım ve bu dediklerinizi de yapmıyormuşum 🤦‍♀️ biraz içinize su serpmek istedim
Ilgım G.

Ilgım G.

3 Ocak 2026 11:14
Fatma Hanım çocuklarda bir ortalama ile dil gelişimi şu zamanda başlar deniliyor ancak o ortalamanın öncesi ve sonrası değerlerini oluşturan kişiler de var, her konuda çocuklarımız ortalamada olamaz bazen önde bazen geride olacaklar (bu yazdıklarımı kendime de söylüyorum) ayrıca dil iletişim için gerekli size bir biçimiyle derdini anlatıyorsa örneğin “su” diyemiyordur ama siz hem çıkardığı sesle hem de işaretleri ile anlıyorsanız çocuk artık sizinle “su” demese de iletişim kurabilmiş oluyor. O yüzden müsterih olun lütfen.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir