Hazır Yoğurt

301 görüntüleme
S

Sevdenur G. ..

7 Temmuz 2025 16:34
Merhabalar 🌸 bebeğime ek gıdaya başlayacağım ama kendim yoğurt mayalamaya çalışınca her zaman tutturamıyorum. Ev yapımı yerine market yoğurdu yedirsem çok sıkıntı olur mu?
İ

İpek

7 Temmuz 2025 17:04
Baska bir doktordan dinlemistim verebilirsiniz demisti
İ

İrem S. ..

7 Temmuz 2025 17:21
Bende vermiştim ev yoğurdu kalmayınca yedirdim
S

Sevil U. ..

8 Temmuz 2025 07:32
Ben organik yoğurt alıp veriyorum yaz ayında süt bulmak zor küçük şehirde. Ayrıca temizliğinden ineğin sağlığından emin olamam hiçbir zaman. En güzeli katkısız organik market yoğurdu. Tertemiz markalar var.
S

Sevdenur G. ..

8 Temmuz 2025 07:40
Hangi markayı kullanıyorsunuz
S

Sevil U. ..

8 Temmuz 2025 11:11
Pınar'ın 125 gr'lık paketleri var hem organik hem küçük boy ayrı ayrı paketli olduğu için kullanışlı baya. Yoğurdu açınca en fazla 3 gün içinde kullanın diyorlar ya. Bir paketi bize 2 gün gidiyor. Hep taze yemiş oluyor
S

Sevil U. ..

8 Temmuz 2025 11:11
4lü paket halinde satılıyor
S

Sevil U. ..

8 Temmuz 2025 11:13
Sütaşın tava yoğurdu var biz kendimiz onu yerken verdik biraz onu da çok sevdi benim kızım. Ama dediğim gibi hep taze yemeliler. 3 günden sonra probiyotik azalıyormuş bir doktordan dinlemiştim
S

Sevdenur G. ..

8 Temmuz 2025 11:23
Çok teşekkür ederim deniyim ben de onları ❤️
E

Elif D. A.

8 Temmuz 2025 16:18
Merhaba. Ben de bir gıda mühendisinden Eker marka probiyotik yoğurdun güvenli olduğunu duymuştum. İlk tadımımızı da bu yoğurtla yaptık. Ama kendim yapmak istediğim zaman günlük pastörize süt alıyorum, bir de hazır yoğurt mayaları var. Markası ‘evde’. Bunu da gıda mühendisinden duyarak denedim. Tutmama şansı çok az. 3 litrelik mayalıyorum. Bebeğime yiyeceği kadarını ayırıp kalanını biz yiyoruz.
M

Merve K. ..

9 Temmuz 2025 05:46
Merhaba marketlerden günlük süt alıp yoğurt makinesinde yoğurt mayası ile yapabilirsiniz. Ben de kendim tutturamadığım için makine aldım. 7 tane küçük kavanozu var her gün 1 tanesini açıyorum pratik oluyor. Ekstra küçük kavanozlardan aldım 7 tane daha kendimize de yapmış oluyorum böylece. Sürekli kullanıyorum çok rahat ettim.
S

Sevdenur G. ..

9 Temmuz 2025 05:48
Hangi markanın makinesini kullanıyorsunuz
M

Merve K. ..

9 Temmuz 2025 20:00
Ben Karaca'dan aldım iki yıldır kullanıyorum çok memnunum. Kefir de yapılabiliyor. Mayaları da migrostan veya ebebekten temin ediyorum. Bazen evde hazır yoğurt varsa onunla da mayalayabiliyorum
M

Merve K. ..

9 Temmuz 2025 20:02
Süt tavsiyesi isterseniz bim altın süt, carrefour günlük süt ve tire süt hepsini denedim memnunum, hangisi denk gelirse onu alıyorum. Jersey süt denemedim onu da deneyeceğim daha yağlı bir süt
S

Sevil U. ..

10 Temmuz 2025 06:11
Dikkat edin ama bazen tutmuş gibi görünüyor yoğurt ama sünme oluyor uzuyor kaşıktan yoğurt onu vermeyin bebeğinize o yoğurt değil çünkü. Ben ne yaptıysam tutmadı hep sünme oldu. Şok'un migros'un BİM'in sütlerini denedim birkaç kez tutmuyor bir türlü hep sünme oluyor. Normal inek sütü daha kolay tutuyor ama o da güvenilir bir yerden bulmak gerekiyor
M

Merve K. ..

10 Temmuz 2025 17:12
Çok az bir çimdik tuz ve şeker katın. Yoğurt mayası eskiyse veya sütün sıcaklığı iyi ayarlanmamışsa da süner.
Ö

Özge S.

11 Temmuz 2025 05:03
Yoğurt mayalama cihazı alabilirsiniz. 1000-1500tl civarı. Çok da güzel oluyor. Activia sade probiotikli maya ile mayalıyorum. Tavsiye ederim.
S

Sevil U. ..

11 Temmuz 2025 05:41
Eski maya değil toz yoğurt mayası veya activia ile mayalıyorum. Fırında bile denedim yok olmadı hep sündü. Pes ettim ben de. Dökmedim ama sünen yoğurtları tencerede hafif kaynatınca çökelek oldular suyunu da pürelere ve çorbalara ekledim. En çok o suyla yaptığım yumurtayı sevdi bebeğim
Ö

Özge S.

11 Temmuz 2025 05:59
Ben de hep fırında yaptım genelde tuttu ama son zamanlarda artık beni yordu bu iş o yüzden de cihaz aldım rahat ettim. Isıtmak yok, tuttu tutmadı derdi vs.yok. yarısıyla yoğurt yarısıyla da kaynatıp lor yapıyorum taze taze yiyor.
U

Ukbanur E.

13 Temmuz 2025 11:59
Ben de evde yapmak istemediğim için dr söyledim izmirde tire organik yoğurt var onu verebilirsin dedi ama başka ildeyseniz içim ya da pınar organik yoğurt verebilirsiniz bence evde mayalamanın bi mantığı yok tek başıma büyütüyorum bazen kendime kahvaltı hazırlayacak zamanım bile olmuyor o yüzden hayatı kendim için kolaylaştırmaya çalışıyorum sizede öneririm

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir