Hayvansal Süt Konusu (inek Sütü)

66 görüntüleme
Gizem E.

Gizem E.

25 Ocak 2026 00:30
İnstagramda çok görüyorum hayvansal sütü kötüleyenleri [18.aya](18.aya) kadar içirilmemesi gerektiğini biliyorum ama bazı kişiler hiç içirilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyorlar. İnflamatuar olduğu için bağırsak geçirgenliğini arttırıyormuş. Bu kişiden kişiye değişen bir durum değil mi? Laktaz intoleransı olan kişilerde inflamatuar etki daha çok görülür ki bu normaldir sindirim sağlanamadığı için. Hiç inek sütü içirmemek doğru bir yaklaşım mıdır?
E

Elif N.

25 Ocak 2026 01:24
Özel durumları olan bebekler dışında besinlerin içeriği bebeklere ne kadar faydalı açısndan bakılmalı diye düşünüyorum. Yani şu zararlıymış, bu zararlıymış diye yeni yeni şeyler icat etmeye gerek yok. 1 yaşına kadar verilmemesi gereken tek besin bal diyor mesela Osman hoca. Demekki geri kalan besinler verilebilir ama bebeğe faydası ne olur ona bakmak gerekiyor.
Gizem E.

Gizem E.

25 Ocak 2026 09:22
Evet sağladığı faydaya bakmak gerekiyor çok doğru. Benim de merak ettiğim şu söyledikleri kadar zarar veriyor mu süt?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir