Havale Genetik mi?

86 görüntüleme
B

Buse S.

31 Mart 2026 23:32
Ben küçükken idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile ateşli havale geçirmişim. Oğlum şuan 4 aylık ve onda da bu durum genetik olarak olur mu diye çok korkuyorum. Özellikle soğuk algınlığı , diş ya da aşı sonrası ( örneğin menenjit olacak [5.ayda)](5.ayda)) havale durumu olma ihtimali nedir?
Elif T.

Elif T.

31 Mart 2026 23:47
Osman hocanın dün yapmiş olduğu canlı yayını dinlemenizi tavsiye ederim orada havale ile ilgili bir soru gelmişti ve Osman hoca açıklamıştı.
B

Buse S.

31 Mart 2026 23:48
Teşekkürler
D

Devran ..

1 Nisan 2026 17:21
Genetik oluyor maalesef kendim değil ama ailemden geçiren var büyük kizim 11 kere oğlum 1 yasinda oda 2 kere ateşli havale geçirdi doktor bana kızında yaşamışsin nasıl olduğunu biliyorsun oğlumda asla beklemiyordum dedim oda kardeşi geçirmiş ondanda olmasi yüksek zaten 3 çocuğum da olursa olma ihtimali varmi var dedi atesli havaleye yatkınlığı vardir
B

Buse S.

1 Nisan 2026 20:22
Bilgi için teşekkür ederim , aşı sonrası mı oldu ? Hangi durumda yaşadınız acaba
D

Devran ..

1 Nisan 2026 23:02

Buse Sobacı

Bilgi için teşekkür ederim , aşı sonrası mı oldu ? Hangi durumda yaşadınız acaba

Ben devletin sundugu aşilari yaptım eksrada ozel aşı yaptırmadım İğne sonrası hiç havaleleri olmadı ateşli iken çok korkuyordum ama yok çocuklarım enfeksiyonna bağlı ateşten havale geçiriyorlar di ve ortalik hastalık ta oluyorlardı grip vs gibi ondan bu yıl oğluma grip aşısıni yaptırdım ne kadar hasta riks o kadar yüksek oluyor malesef
B

Buse S.

1 Nisan 2026 23:32
Evet çok haklısınız aman aşı sonrası olmamasına sevindim , bende hasta vs olmasın diye kimseyle görüşmedim 4 aydır , nereye kadar böyle devam ederim bilmiyorum ama panik oluyorum. Allah yardımcınız olsun sizinde inşallah bir daha karşılaşmazsınız böyle bir durum ile, bende inşallah hiç karşılaşmam
D

Devran ..

2 Nisan 2026 16:23

Buse Sobacı

Evet çok haklısınız aman aşı sonrası olmamasına sevindim , bende hasta vs olmasın diye kimseyle görüşmedim 4 aydır , nereye kadar böyle devam ederim bilmiyorum ama panik oluyorum. Allah yardımcınız olsun sizinde inşallah bir daha karşılaşmazsınız böyle bir durum ile, bende inşallah hiç karşılaşmam

Kizimi 4. Kere oglumuda 1 kere nörolojiye götürdüm kızım 2 kere eeg 1 emar çektirdik cok şükür bisey cikmadi oglumda doktora söyleme ragmen gerek bile duymadu sonucunu ikimizde bilmiyoruz aile öyküsünde var ablasında var ve havalleleri ateşli onda gerek yok dedi 6 yaşına kadar geçirebilir normal çocuklara gore senin çocukların gecirme olasılığı yüksek dedi bazen 7 yaşında bulabilirmis amin çok iyi yapıyorsunuz ama kendimizi korkutupta bu şekilde yasanilmaz siz cok dikkatli olun
G

Gamze T. A.

9 Nisan 2026 01:37
Bnm oğlum da 18 aylık şuan bir ay önce 41 derece ile ateşli havale geçirdi ve her ateşi çıktığında ödümüz kopuyor havale geçirdiği zaman bir hafta boyunca sürekli ateşi çıktı ve dirençliydi ateşi kolay kolay düşmüyordü enfeksiyonu vardı antibiyotik kullandık ilaç bitti bu seferde influenza oldu gene antibiyotik kullandık ama oğlum havale geçirdiğinde doktor yeşil reçeteli bir ilaç yazdı 6 yaşına kadar her ateşi çıktığında 3 gün ilacı kullanın havaleyi önlüyor dediler ilacın adı nervium şu an her saat ateş ölçüyoruz elimizde ateş ölçer ile dolaşıyoruz Rabbim çocuklarımıza şifa versin onları bize bağışlasın inşallah

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir