Hatalık mı

145 görüntüleme
S

Sinem S.

13 Ağustos 2026 16:10
18 aylık kızım genel olarak hali keyfi gayet yerinde bu aralar son aydır ağzında tutma olayı başlamıştı ama son iki gündür hiçbir şekilde yemek yemiyor kahvaltı yapmıyor öğle yemeği yemiyor sadece akşamları zor makarna yedirebiliyorum iki gündür bu şekilde bir şey yediremiyorum sadece turşu dondurma sevdiği şeyler olursa yiyor bir hastalık belirtisi de yok neden olabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Ağustos 2026 16:28
Merhaba,

Çocuğununuzun yemek yememesinden endişe duyduğunu anlıyorum. 18 aylık bir çocukta iştah kaybı ve seçici yeme davranışı yaygın bir durumdur.

Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

1. Diş çıkarma: 18 aylık çocuklarda diş çıkarma dönemi devam edebilir ve bu durum bazen iştah kaybına ve huzursuzluğa neden olabilir.
2. Gelişimsel dönem: Bu yaş grubundaki çocuklar, bağımsız olma isteği ve çevrelerini keşfetme dürtüsüyle karşı karşıya olabilirler. Bu durum bazen yemek yemeyi reddetmeye yol açabilir.
3. Rutin değişikliği: Çocukların rutinindeki küçük değişiklikler, örneğin seyahat veya misafirlik, iştah kaybına neden olabilir.

Yapabileceğin birkaç şey:

1. Sakin kal: Çocuğunu zorla yemek yemeye teşvik etme. Bu, olumsuz bir deneyim yaratabilir.
2. Seçenek sun: Çocuğuna farklı yiyecekler sunarak, onun sevdiği şeyleri bulmaya çalış.
3. Rutin oluştur: Günlük rutininizi düzenli hale getirerek, yemek zamanlarını daha öngörülebilir hale getirin.
4. Doktor kontrolü: Eğer çocuğununuzun iştahsızlığı devam ediyorsa, bir pediatriste danışarak olası sağlık sorunlarını dışlamak iyi olabilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir