Hastalık Sonrası Lenf Bezi Büyümesi
82 görüntüleme

Esra Ö. ..
18 Mart 2026 11:37
Oğlum 19 aylık ve bundan 3-4 ay önce bir enfeksiyon geçirdi. Enfeksiyon sonucunda boynunda lenf bezleri oluştu. Bir süre sonra küçüldü ama şimdi yine rahatsız ve ateş sonrası büyüdü. Doktora götürdüm tekrardan zararsız ama hastalıkları kolay kapabilir özellikle kreş zamanı dedi. Kendiliğinden de geçebilir dedi. Var mı böyle olupta geçen? Bağışıklığı nasıl güçlendirebilirim ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Mart 2026 12:07
Lenf bezi büyümesi, özellikle çocuklarda sık görülen bir durumdur ve genellikle enfeksiyonlar sonrasında ortaya çıkar. Bu durum, bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenf bezlerinin, enfeksiyonla mücadele etmek için şişmesi sonucu oluşur.
Sizin oğlunuzun durumunda, enfeksiyon sonrasında lenf bezlerinin büyümesi ve sonrasında küçülmesi, ancak tekrar rahatsızlık ve ateş sonrası büyümesi, oldukça yaygındır. Doktorunuzun belirttiği gibi, bu durum genellikle zararsızdır ancak yine de takip edilmesi önemlidir.
Bağışıklığı güçlendirmek için bazı öneriler:
1. Balık yağı ve D vitamini: Bu takviyeler, bağışıklık sistemini güçlendirmede faydalı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.
2. Sağlıklı beslenme: Çocuğunuzun dengeli ve sağlıklı beslenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Meyve, sebze, tam tahıllar ve protein açısından zengin besinleri tüketmesini sağlayın.
3. Yeterli uyku: Yeterli uyku, bağışıklık sisteminin işleyişi için önemlidir. Çocuğunuzun yaşına uygun uyku düzenini sağlayın.
4. Stresin azaltılması: Stres, bağışıklık sistemini zayıflatan bir faktördür. Çocuğunuzun stres seviyesini azaltmak için oyunlar, aktiviteler ve rahatlatıcı yöntemler uygulayabilirsiniz.
5. Kreş hijyeni: Kreşte hijyen kurallarına dikkat edilmesi, çocuğunuzun enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltabilir.
6. Aşılar: Çocuğunuzun aşılarının güncel olması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir.
7. Probiyotikler: Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.
Bu önerileri uygulayarak, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve lenf bezi büyümesi gibi sorunları azaltabilirsiniz. Ancak, herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Her Enfeksiyon Sonucu Fazla Büyüyen Lenf Bezleri
2. Lenf Bezi
3. Lenf Bezi
Sizin oğlunuzun durumunda, enfeksiyon sonrasında lenf bezlerinin büyümesi ve sonrasında küçülmesi, ancak tekrar rahatsızlık ve ateş sonrası büyümesi, oldukça yaygındır. Doktorunuzun belirttiği gibi, bu durum genellikle zararsızdır ancak yine de takip edilmesi önemlidir.
Bağışıklığı güçlendirmek için bazı öneriler:
1. Balık yağı ve D vitamini: Bu takviyeler, bağışıklık sistemini güçlendirmede faydalı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.
2. Sağlıklı beslenme: Çocuğunuzun dengeli ve sağlıklı beslenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Meyve, sebze, tam tahıllar ve protein açısından zengin besinleri tüketmesini sağlayın.
3. Yeterli uyku: Yeterli uyku, bağışıklık sisteminin işleyişi için önemlidir. Çocuğunuzun yaşına uygun uyku düzenini sağlayın.
4. Stresin azaltılması: Stres, bağışıklık sistemini zayıflatan bir faktördür. Çocuğunuzun stres seviyesini azaltmak için oyunlar, aktiviteler ve rahatlatıcı yöntemler uygulayabilirsiniz.
5. Kreş hijyeni: Kreşte hijyen kurallarına dikkat edilmesi, çocuğunuzun enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltabilir.
6. Aşılar: Çocuğunuzun aşılarının güncel olması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir.
7. Probiyotikler: Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.
Bu önerileri uygulayarak, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve lenf bezi büyümesi gibi sorunları azaltabilirsiniz. Ancak, herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Her Enfeksiyon Sonucu Fazla Büyüyen Lenf Bezleri
2. Lenf Bezi
3. Lenf Bezi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Elvan
20 Mart 2026 00:06
Kaç cm lenflerınız ve kaç tane var

Esra Ö. ..
20 Mart 2026 15:14
Kaç cm lenflerınız ve kaç tane var
E
Elvan
20 Mart 2026 15:18
Bızımde o şekilde ve aylardır duruyor hasta olunca büyüyor sonra küçülüyor ama bir türlü geçmiyor bende çok kaygılanıyorum ama çocukda başka bir belirti yok şükrolsun

Esra Ö. ..
20 Mart 2026 15:46
Bızımde o şekilde ve aylardır duruyor hasta olunca büyüyor sonra küçülüyor ama bir türlü geçmiyor bende çok kaygılanıyorum ama çocukda başka bir belirti yok şükrolsun
E
Elvan
20 Mart 2026 15:48
İnşallah ben aşırı takıyordum resmen hayattan bağımı kopardım sürekli ağlıyorum ama artık takmıyorum herley olcagına varır rabbım çocuklarımıza sağlık sıhhat versın uzun ömürler versin inşallah

Esra Ö. ..
22 Mart 2026 22:20
Amin inşallah Rabbim daha büyük hastalıklar vermesin inşallah 🙏🏻 sağlıkla buyusunler
Yükleniyor...