Hasta Olduğunda Demir İlaci

56 görüntüleme
H

Havin

2 Nisan 2026 03:17
Mrhblar kızım 5.5 aylık rsv oldu antibiyotik burun temizleme ve buhar tedavisi hastahaneye yatış çıktık ben bu süreçte antibiyotik kullanırken demir ilacı vermedim ama antibiyotik doktorumu halen kullanın dedi ağızdan biz bıraktık çünkü çok kullandı hastahanede hem iğne hem ağızdan sonra antibiyotiği kesince demir ilacına başladım ama duydum hastalık süresince kullanmak iyi değilmiş hücreleri covaltiyormus gecrekten demir ilacı bu kadar masum değil mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Nisan 2026 03:31
Demir İlacı ve Hastalık Süreci

Kızınızın RSV enfeksiyonu geçirmesi ve hastaneye yatması sizi zor bir süreçten geçirdi. Hastalık sürecinde demir ilacı kullanımı konusunda tereddüte düştünüz.

Demir ilacı, genellikle bebeklerde demir eksikliğini önlemek veya tedavi etmek için kullanılır. Ancak hastalık sürecinde, özellikle bakteri enfeksiyonları sırasında, demir ilacı kullanımı önerilmez.

Neden Hastalık Süresince Demir İlacı Kullanılmaz?

Bunun birkaç nedeni vardır:

Demir, bakteri enfeksiyonları sırasında bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını kolaylaştırır.
Hastalık sürecinde, vücutta zaten bir enfeksiyonla mücadele ediliyor, demir ilacı kullanımı ise bu süreci olumsuz etkileyebilir.

Doktorunuzun Tavsiyesi

Doktorunuz, antibiyotik tedavisi sırasında demir ilacı kullanımını kesmenizi ve antibiyotik tedavisi tamamlandıktan sonra demir ilacına başlamanızı tavsiye etmiştir. Bu, doğru bir yaklaşım olarak görülmektedir.

Gelecekte Demir İlacı Kullanımı

Kızınızın demir seviyelerini düzenli olarak kontrol ettirmeniz ve doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Demir ilacı kullanımı, genellikle 6 ay ila 1 yaş arasında önerilir, ancak bu, bebeğin sağlık durumuna ve demir seviyelerine bağlı olarak değişebilir.

Özetle

Hastalık sürecinde demir ilacı kullanımı önerilmez, çünkü bakteri enfeksiyonları sırasında bakterilerin büyümesini kolaylaştırır. Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve kızınızın demir seviyelerini düzenli olarak kontrol ettirmeniz önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulakta Kızarıklık
2. Demir İlacı
3. Demir İlacı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir