Hapşırma Burun Akıntısı Öksürük

78 görüntüleme
E

Elif Ç.

24 Eylül 2025 17:32
12 aylık bebeğimde hapşırma öksürük ve burun akıntısı var dr zyrtec ilacını verdi eczancı bu ilaç çok ağır bir ilaç dikkatli kullanın 2 yaş öncesi önerilmez diye uyardı tedirgin etti kullanan var mı🥲
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Eylül 2025 17:39
Zyrtec alerji olan çocuklara başlanan bir ilaç ,bu kadar şok salgın olan bir dönemde alerji düşünülecek ne olabilir bilemedim. Ben olsaydım1-2 gün alerjenlere dikkat eder o ilacı vermez başka bir hekim görüşüne ihtiyaç duyardım. Alerjisi olduğuna eminseniz Dr kilosuna göre doz ayarlamıştır verebilirsiniz çoğu ilaç aynı uyarılara sahip zaten.
E

Elif Ç.

24 Eylül 2025 17:43
Di mi ama hiçbir test tetkik yapılmadan direkt zaten alerjik bir bebek (besin alerjisi var) diyerek ilaçları verdi gönderdi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Eylül 2025 17:44
Besin alerjisi öksürük ve burun akıntısı yapmaz. Ateşi hiç olacak mı diye takip edin kaldı ki besin alerjisine diyet veririz direkt zyrtec vermeyiz. Muhakkak 2. Hekim görüşü alın
G

Gamze K. ..

24 Eylül 2025 20:02
İyi akşamlar 7 yaşikizlerim var 2 sene önce alerjikastim tanısi kondu chamberla ilaçveriyozokula başladılarni anda öksürükataklaei başlıyor gece özellikledaha çok.artiyo lütfengorun msjimi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Eylül 2025 20:05
@Gamze Kalkan okul çağı çocuklarında özellikle alerjik astım hikayesinde öksürük artışı çok normal. Çünkü okul sürekli koşturdukları topluluk olan ve tozun engellenemediği bir ortam. İlaçlarını düzenli olarak kullanmak harici burun kitleri ile yıkama yapabilirsiniz. Öksürüğü kesecek net bir yöntem yok maalesef
G

Gamze K. ..

24 Eylül 2025 20:20
Çok teşekkür ederim ♥️ peki alerjik astım ilerji döneemlerde geçer mi yoksa kalıcıbi rahatszlik midir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir