Hangi Mama

142 görüntüleme
A

Azra

30 Ocak 2026 13:31
Arkadaşlar alerji mamasından normal mamaya geçeceğiz önerilerinize açığım tadını sevebileceği bir mama arıyorum biraz da az kilo alan bebeğim var
B

Betül ..

30 Ocak 2026 13:38
Alerji maması olarak ne kullanıyordunuz acaba? Normal mama olarak hipp organik combiotic öneririm hem tadı güzel hem de kilo aldırıyor
G

Gülşah K.

30 Ocak 2026 13:41
Bende doğduğunda farklı bir mama kullanıyordum gaz ve kusma sorunu olunca 2. Aydan itibaren hipp combiotic kullanmaya başladık memnunuz bebeğimde çok seviyor
A

Azra

30 Ocak 2026 13:43

Betül

Alerji maması olarak ne kullanıyordunuz acaba? Normal mama olarak hipp organik combiotic öneririm hem tadı güzel hem de kilo aldırıyor

Öncelikle Aptamil syneo kullandık fakat sevmedi sonra doktorumuz neocate alerji maması önerdi onu kullandık yine de tadını sevdiği söylenemez doktor önerisi ile pekmezle tatlandırdım
A

Azra

30 Ocak 2026 13:43
Teşekkür ederim 🌸
B

Betül ..

30 Ocak 2026 13:48

Azra

Öncelikle Aptamil syneo kullandık fakat sevmedi sonra doktorumuz neocate alerji maması önerdi onu kullandık yine de tadını sevdiği söylenemez doktor önerisi ile pekmezle tatlandırdım

Anladım biz de alerji mamasına geçiyoruz çünkü doktorumuz evolvia rp2 ile neocate önerdi arada kalmıştım teşekkür ederim
A

Azra

30 Ocak 2026 13:50

Betül

Anladım biz de alerji mamasına geçiyoruz çünkü doktorumuz evolvia rp2 ile neocate önerdi arada kalmıştım teşekkür ederim

Neocate gerçekten iyi bi mama tavsiye ederim ama. Bebekler çok sevmiyor acı tadı oluyormuş alerji mamalarının
B

Betül ..

30 Ocak 2026 14:02

Azra

Neocate gerçekten iyi bi mama tavsiye ederim ama. Bebekler çok sevmiyor acı tadı oluyormuş alerji mamalarının

Evet maalesef bize de doktorumuz içine çok az bi miktar vanilya eklersiniz dedi. Peki iyi geldi mi bebişe mama? Bizimkinde normal mama aşırı gaz, huzursuzluk, yeşil kötü kokulu kaka ve yüz kızarıklığı yapıyor diye alerji mamasına geçiyoruz da şimdi
A

Azra

30 Ocak 2026 14:08

Betül

Evet maalesef bize de doktorumuz içine çok az bi miktar vanilya eklersiniz dedi. Peki iyi geldi mi bebişe mama? Bizimkinde normal mama aşırı gaz, huzursuzluk, yeşil kötü kokulu kaka ve yüz kızarıklığı yapıyor diye alerji mamasına geçiyoruz da şimdi

Bizimde 3 aydır yüzünde geçmeyen kızarıklık vardı daha önce hep egzama tanısı kondu fakat alerji ile alakalı hiçbir şey yapmadık gaz problemimiz yok ama kakası yeşil olduğu oluyordu demir takviyesi ile zaten kakası koyu renge döndü en son bi profesör ile görüşünce alerji testi yaptı negatif çıktı fakat biz tadımlarda yine yumurta ve süt ürünlerini 20 gün erteledik bu süre zarfında da alerji maması kullandık yüzü için de krem kullandık onunla geçti ama tekrarlayabiliyor herhangi bi ek besin vermesem de bu yüzden alerji olmadığına sadece egzama olduğunu düşünüp normal mamaya geçiş yapıyoruz
B

Betül ..

30 Ocak 2026 14:17

Azra

Bizimde 3 aydır yüzünde geçmeyen kızarıklık vardı daha önce hep egzama tanısı kondu fakat alerji ile alakalı hiçbir şey yapmadık gaz problemimiz yok ama kakası yeşil olduğu oluyordu demir takviyesi ile zaten kakası koyu renge döndü en son bi profesör ile görüşünce alerji testi yaptı negatif çıktı fakat biz tadımlarda yine yumurta ve süt ürünlerini 20 gün erteledik bu süre zarfında da alerji maması kullandık yüzü için de krem kullandık onunla geçti ama tekrarlayabiliyor herhangi bi ek besin vermesem de bu yüzden alerji olmadığına sadece egzama olduğunu düşünüp normal mamaya geçiş yapıyoruz

Anladım bizim de doktorumuz belki bağırsaklarda enfeksiyon vardır dedi gaita tahlili yaptı ama bir şey çıkmadı o yüzden şimdi alerji maması deneyeceğiz test yaptırmadık çünkü daha küçük ve her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor dedi doktor o yüzden deneyerek gidicez bakalım. Çok teşekkür ederim cevap için 🌸
L

Lale

30 Ocak 2026 15:00
Azra hanım benim de bebeğimin kakasında gizli kan vardı dr alerji maması aldırdı. Aptamil syneo ama 2 hafta kullanmama rağmen kilo almadı. Kakası ve gazı çok kötü kokuyor. Bu mamalar kilo aldırıyor mu acaba? Bi de sadece gaita testinde gizli kan çıkmış onun dışında hiçbi belirti yok nasıl anlicaz mamayı bırakma zamanını
A

Azra

30 Ocak 2026 15:39

Lale

Azra hanım benim de bebeğimin kakasında gizli kan vardı dr alerji maması aldırdı. Aptamil syneo ama 2 hafta kullanmama rağmen kilo almadı. Kakası ve gazı çok kötü kokuyor. Bu mamalar kilo aldırıyor mu acaba? Bi de sadece gaita testinde gizli kan çıkmış onun dışında hiçbi belirti yok nasıl anlicaz mamayı bırakma zamanını

Lale hanım bebeğiniz kaç aylık ? Biz 6 aylık olduğu için tadımlarla deneyerek anladık her yediğini 2 gün üst üste vermeye dikkat ettim ve ona göre kakasını, yüzündeki döküntüyü kontrol ettim testte bizim negatif çıkmıştı ama bazen testler yanıltıcı olabiliyor denildi o yüzden doktorumuz deneyerek öğreneceğiz dedi bir kaç gündür yumurta ve süt ürünü de veriyorum fakat ekstra bir döküntü veya kakasında değişiklik görmediğim için tekrar normal mamaya dönüş yapacağız.. kilo konusunda bebeğim gündüz asla uyanıkken o mamayı içmek istemedi gün içinde farklı tarifler deneyerek karnını doyurdum gece ve gündüz uyurken yalnızca mama kabul etti onu da zaten pekmezle tatlandırdığım için içti yoksa 1 gün boyunca aç kalıp toplasan 150 ml bile içmedi saf hali ile biz çok zorlandık alerji maması konusunda kilo aldı evet ama mamadan değil sanırım ek olarak yedirdiklerimden çünkü mama ml olarak çok az alıyordu
A

Azra

30 Ocak 2026 15:41
Size tavsiyem farklı doktora da görünmeniz mutlaka
L

Lale

30 Ocak 2026 16:14
Azra hanım bebeğim hiçbir şekilde hiçbir mama içmek istemiyo. Zorla kaşıkla veriyorum cidden ek gıdayı da yoğurtla ne versem yiyordu şu an yogurdu olmadığı için hiçbir şey veremiyorum çok zorlanıyorum yoğurtsuz. Çünkü yogurdu seviyordu karıştırınca yogurtlu yiyordu. Zaten bu doktora da başka bir doktordan geçiş yaptık artık ne yapacağımı şaşırdım benim de bebeğim uyurken içiyordu sadece mamayı ama şu an uyurken içiremiyorum hemen uyanıyor. Alerji olarak bir döküntü kaşıntı yüzünde hiçbir belirti yok sadece kakayla ilgili dedi. Öyle bir şey de var ben çok mama denedim zar zor kilo alıyordu sürekli kaka yapan bir bebek sürekli kilosu o yüzden çok geride
A

Azra

30 Ocak 2026 17:44

Lale

Azra hanım bebeğim hiçbir şekilde hiçbir mama içmek istemiyo. Zorla kaşıkla veriyorum cidden ek gıdayı da yoğurtla ne versem yiyordu şu an yogurdu olmadığı için hiçbir şey veremiyorum çok zorlanıyorum yoğurtsuz. Çünkü yogurdu seviyordu karıştırınca yogurtlu yiyordu. Zaten bu doktora da başka bir doktordan geçiş yaptık artık ne yapacağımı şaşırdım benim de bebeğim uyurken içiyordu sadece mamayı ama şu an uyurken içiremiyorum hemen uyanıyor. Alerji olarak bir döküntü kaşıntı yüzünde hiçbir belirti yok sadece kakayla ilgili dedi. Öyle bir şey de var ben çok mama denedim zar zor kilo alıyordu sürekli kaka yapan bir bebek sürekli kilosu o yüzden çok geride

Peki kakası düzeldi mi alerji maması ile
L

Lale

30 Ocak 2026 17:51

Azra

Peki kakası düzeldi mi alerji maması ile

Evet ishal olmuştu o gün ondan fazla kaka yaptı sonra bir daha öyle olmadı
A

Azra

30 Ocak 2026 17:53

Lale

Evet ishal olmuştu o gün ondan fazla kaka yaptı sonra bir daha öyle olmadı

Anladım lale hanım dediğim gibi ben deneme yolu ile ilerledim ve testte yaptırmıştık o yüzden normal mamaya dönüş yaptım. Umarım bebişlerimiz şifa bulur 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir