Hamilelikte Emzirme
94 görüntüleme
K
Kardelen 2.
7 Ağustos 2025 19:48
1 yaşında oğlum var 4 aylık hamileyim emzirmeyi bırakmak gerektiği söylendi ve bebeğim 1 haftayı geçiktir ishal emzirmeyle alakalı olabileceği söyleniyor emzirmeyi nasil bırakabilirim
B
Bahar K.
7 Ağustos 2025 20:08
Ben de emzirmeyi bırakma sürecindeyim oğlum 16 aylık. Bi sabah kalktım ve karar verdim. Önce kararlı olun. Ardından emzirmeyi bırakın. Göğüsleriniz aşırı süt doluyor ben sağıyorum az az ve buz koyuyorum. Bir de ilaç alıyorum ama siz hamilesiniz ilaçsız ilerlemelisiniz. Hah bir de meme uçlarımı bantladım ben. Memelerimin artık hastalandığını söylüyorum. Süreç zor kolay gelsin 🎈
K
Kardelen 2.
7 Ağustos 2025 20:14
Teşekkür ederim sağolun 🌸
H
Hülya G. ..
8 Ağustos 2025 18:06
Doktor bey sorulan sorularda hamilelik sürecinde emziremeye devam edebileceğimizi yazmıştı. İshalin sebebi farklı olabilir. Benim oğlum da bir hafta boyunca ishaldi. Başka bir sorunu yoktu sadece ishaldi. Sadece buna bağlayarak kesmek istiyorsanız tekrar değerlendirebilirsiniz diye paylaşmak istedim.
K
Kardelen 2.
8 Ağustos 2025 18:48
Teşekkür ederim sagolun
S
Sümeyye ..
9 Ağustos 2025 12:38
Ben ikinciye hamileyken 5 buçuk ay emzirdim ilk bebeğimi, ishalin onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Oğlumda öyle bir şey yaşamadım. Kendi doktorum gücün yettiği yere kadar emzir, tamamen sana bağlı demişti.
Ben daha fazla dayanamadım bırakırdım. Yöntem yanlış olabilir ama göğsüme sudocrem sürdüm bembeyaz göründüğü için yara oldu, süt bitti diye söyledim her istediğinde. Ve oylanması için ilgisini çekecek bir şey bulmanız lazım, kayınvalidemin köyde kaz yavruları vardı birini bir haftalığına eve getirdik. Onun peşinde koşarken memeyi unuttu. Bunun gibi odağını değiştirecek bir şey bulursanız bir haftada unutur. Kolay gelsin🌼
Ben daha fazla dayanamadım bırakırdım. Yöntem yanlış olabilir ama göğsüme sudocrem sürdüm bembeyaz göründüğü için yara oldu, süt bitti diye söyledim her istediğinde. Ve oylanması için ilgisini çekecek bir şey bulmanız lazım, kayınvalidemin köyde kaz yavruları vardı birini bir haftalığına eve getirdik. Onun peşinde koşarken memeyi unuttu. Bunun gibi odağını değiştirecek bir şey bulursanız bir haftada unutur. Kolay gelsin🌼
R
Rümeysa A.
12 Ağustos 2025 03:34
Emzirmeyi hamilesiniz diye bırakmak istiyorsanız buna gerek yok. Eskilerin bazı tuhaf yorumları oluyor hamileyken emzirmeye dair, muhtemelen onları duyarak buna karar verdiniz ama hamilelikle alakalı herhangi bir düşük riski vs yoksa emzirmenin zararı yoktur. İshal sebebi olarak araştırmalarımda şuna denk gelmiştim, sütün yapısı değiştiği için buna sebep olabiliyormuş ama geçici de olabilir bu durum. Ben de hamileyim ve emziriyorum, bebeğim birkaç gün ishal olduktan sonra düzelmişti, bununla alakası var mıdır bilemem ama varsa da düzeldi yani:) bebekleri anne sütü mucizesinden mahrum etmeyelim 🩷