Hamilelikte Ciğer Yemek

104 görüntüleme
D

Dilek E.

30 Mart 2026 11:09
Merhabalar 8+2 günlük gebeyim. Bilmeden bir porsiyon ciğer yedim. Sonradan zararlı olduğunu öğrendim çok üzüldüm bebeğime bişey olacak diye korkuyorum . Sizce bişey olur mu
A

Akile B. ..

30 Mart 2026 11:19
Bende yedim hamileyken canım istedi doktoruma sordum abartmadan yiyebilirsin demişti
D

Dilek E.

30 Mart 2026 11:24
Ciğerciye gittik dün 10 şiş ciğer yedim sonradan öğrendim bu kadar zararlı olabileceğini :(
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

30 Mart 2026 11:28
Merhaba,

Hamilelikte ciğer yemesi konusunda endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Hamilelik sürecinde dengeli ve çeşitli beslenme önemlidir. Ciğer, demir ve bazı B vitaminleri gibi önemli besin öğeleri içerir. Ancak, aşırı tüketim veya uygun şekilde hazırlanmaması durumunda sorunlar yaratabilir.

Ciğerin Zararlı Etkileri:

- Aşırı Vitamin A: Ciğer, yüksek miktarda vitamin A içerir. Hamilelikte aşırı vitamin A alınması, fetüs için zararlı olabilir. Ancak, tek bir porsiyon ciğer yemenin bu konuda ciddi bir risk oluşturması muhtemel değildir.
- Toksinler: Ciğer, vücudun toksinlerini temizleme rolünü üstlenen bir organıdır. Bu nedenle, ciğerde toksin birikimi olabilir. Ancak, bu toksinlerin bir porsiyon ciğerden bebeğe zarar verecek seviyede olması beklenmez.

Gerekli Adımlar:

1. Paniği Bırakın: Öncelikle, paniğe kapılmamaya çalışın. Büyük olasılıkla, bebeğiniz için herhangi bir risk oluşturmamıştır.
2. Dengeli Beslenme: Hamilelik sürecinde dengeli ve çeşitli beslenmeye özen göstermeye devam edin. Bu, bebeğinizin sağlıklı gelişimi için önemlidir.
3. Doktorunuzla Konuşun: Hamileliğiniz boyunca izlediğiniz doktorla bu durumu paylaşın. Doktorunuz, size spesifik tavsiyelerde bulunabilir ve sizi rahatlatabilir.

Sonuç:

Tek bir porsiyon ciğer yemekten endişe duymayın. Hamilelik sürecinde sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı sürdürmeye odaklanın. Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gida
2. Dertleşelim
3. 🍼 Bebek Beslenmesinde Cicibebe & Mama Karışımı: Faydalı Mı, Riskli mi? 🤔
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Dilek E.

31 Mart 2026 12:29

Akile Beydili

Bende yedim hamileyken canım istedi doktoruma sordum abartmadan yiyebilirsin demişti

Kaç haftalıkken yemiştiniz hatırlıyor musunuz
A

Akile B. ..

31 Mart 2026 13:34

Dilek E.

Kaç haftalıkken yemiştiniz hatırlıyor musunuz

17 haftalık hamileyken yemiştim bide 22 haftalık iken de yemiştim
M

Merve O.

31 Mart 2026 16:04
Ciğer yemekte sakınca yok, her şeyin fazlası zarar. Sadece toplumda ciğere dokunup bir yerine değdirdiğinde orda leke cıkar cocukta derler. Bilimsel bir gerçekçiliği yok bildiğim kadarıyla 👍🏻
B

Başak K.

14 Nisan 2026 17:36
Gebelikte ciger yemek cok fazla a vitamini barindirmasindan kaynakli yasak. Ama caniniz cektiyse abartmadan ye demisti benimde doktorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir