Hamilelik Dusunuyorum Yaklasik 1 Ay Sonra Gibi Simdiden Folik Asit Baslamali Miyim Marka Onerir Misimjz 2.gebeligim Olacak
84 görüntüleme
C
Cansu A. B.
8 Ocak 2026 11:44
Gebelik planlamma var folik asit simdiden kullanmali miyim 1 ay sonra gibi dusunuyorum marka onerir miisniz
G
Gülcan Ş.
8 Ocak 2026 12:09
Ben ikinci bebeğimi düşünürken aile hekimimle görüşmüştüm sonrasında kadın doğum uzmanı ücretli bir ilaç onermıstı
C
Cansu A. B.
8 Ocak 2026 12:53
Bende gorustum kullanabilirsin dedi ama marka onerisinde bulunmadi bende ozel almak istiyorum siz nekullandiniz ve kac ay omce basladiniz acaba
G
Gökçin N.
8 Ocak 2026 12:54
Evet şimdiden kullanmaya başlamanız gerekir. Devletin ödediği folik asit hamilelik dozu değil, daha yüksek doz gerekiyor. Bu nedenle ödenmeyen grup folik asit önermişti doktorum

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
8 Ocak 2026 12:58
Merhaba. Ben hamile kalmayı planlamadan 3 ay önce kullanmaya başlamıştım. Kontrolde doktorum öyle söylemişti ama zfol folik asit yazmıştı. Ücretiyle almıştım. Bir arkadaşıma da doktoru imom un hamilelikten önce kullanılanı vardı adını su an hatırlamıyorum onu önermişti. İçerik ve multivitamin olarak da destekleyici olur demişti doktorum.
C
Cansu A. B.
8 Ocak 2026 16:55
Bende yarin alayim gec kalmamisimdir umadm ilk gebeligimde imom kullaniyordum galiba unutmusum.peki folik asit kullanirken magnezyum da kullanabilir miyim acaba
R
Rabia Ş.
8 Ocak 2026 20:13
Gebelerde ve gebelik öncesinde 400mikrogram folik asit yeterlidir( ekstrem bir düşüklük yoksa). Devletin ödediği ilaçlar 5gram yani 5000 mikro gram folik asit içerir ki bu ihtiyacınızın çok üzerinde. Çoğu hekim devletin karşılamadığı folik asitleri önerir. Bazı ürünlerde b12 iyot d vitamini de olabilir. Folik asit bebkte nöral tüp defekti olmas için önemlidir. O yüzden içerisinde 400 mikrogram folik asit bulunan( aktif form olması tercih edilebilirliği arttırabilir) ürünler sizin için yeterli. Gebe kaldıktan bir kaç ay sonra doktorunuz içerisinde folik asit ve balık yağınında olduğu bir muştivitamine geçiş yapacak.
R
Rabia Ş.
8 Ocak 2026 20:13
Nöral tüp defekti olmaması için*
R
Rabia Ş.
8 Ocak 2026 20:15
Imom primo gebelik öncesi vitamindir kullanılabilir. Folik asit ve mg( mg nin gece ve gündüz kullanılan farklı formları var) beraber kullanılabilir. Folik asitin saati önemli değildir.
C
Cansu A. B.
9 Ocak 2026 06:57
Mix folic onerildi kullanan varmi acaba kardesime doktoru onermisti