Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım
164 görüntüleme
E
Elif T.
8 Ekim 2025 06:11
Adetim gecikti iki kez test yaptım negatif çıktı sebebi ne olabilir normalde düzenli oluyorum
M
Melike Ş. K.
8 Ekim 2025 06:37
Adetin ne kadar geciktiği önemli. Eğer 1-2 gibi bir günden bahsediyorsak testte henüz çok silik ya da yok gibi olur. 1 haftadan daha fazla gecikme beklenir ki testte göze görülür bir çizgi olsun.
Eğer 7-10 gün üzeri bir sayıdan bahsediyorsak kan testi vermek faydalı olabilir. Kanda daha çabuk gözükür.
Ancak o zaman içerisinde kullanılan bir ilaç, bir stres faktörü de sebepsiz gecikmeye neden olabilir. Daha önce kullanmadığınız bir ağrı kesici bile olur aldıysanız bundan da şüphelenebilirsiniz.
Gebeliğin bu kadar erken evrelerinde çok belirgin semptomlar bulunmaz açıkçası. Mide bulantısı, şişkinlik gibi genelde de yaşadığımız durumları belki gözlemleyebilirsiniz ama gebeliğin asıl belirtileri 2-3 ayı bulur gerçekten bir fark hissedebilmek için.
En doğrusu kan vermek olacaktır diye düşünüyorum.
Eğer 7-10 gün üzeri bir sayıdan bahsediyorsak kan testi vermek faydalı olabilir. Kanda daha çabuk gözükür.
Ancak o zaman içerisinde kullanılan bir ilaç, bir stres faktörü de sebepsiz gecikmeye neden olabilir. Daha önce kullanmadığınız bir ağrı kesici bile olur aldıysanız bundan da şüphelenebilirsiniz.
Gebeliğin bu kadar erken evrelerinde çok belirgin semptomlar bulunmaz açıkçası. Mide bulantısı, şişkinlik gibi genelde de yaşadığımız durumları belki gözlemleyebilirsiniz ama gebeliğin asıl belirtileri 2-3 ayı bulur gerçekten bir fark hissedebilmek için.
En doğrusu kan vermek olacaktır diye düşünüyorum.
E
Elif T.
8 Ekim 2025 14:03
Açıklamanız için çok teşekkür ederim 5 . Gün biraz daha bekleyip kan vererek sonuca bakıyım insaAllah
H
Hatice İ.
8 Ekim 2025 14:22
Benim 20.günde kan testinde çıktı o zamana kadar kaç kere hem kan verdimhem idrar çıkmıyordu geç döllenme de olabiliyor adet gecikmesi en büyük semptom aralıklı test yapmaya devam edin bence ☺️
M
Melike M.
29 Ekim 2025 08:21
@Elif Totan aynı durumu bende yaşadım hamile miymişsiniz?