Güzel Geçen 9ay Sonrası 9ay Süren Doğum Travmasi
114 görüntüleme
K
Kevser C. ..
2 Mart 2026 23:15
Hamileliğim 9ay boyunca mükemmel denecek kadar konforlu geçti. Hiç bir şikayetim bir zorlanmam olmadı. 9ay sporumu yaptım beslenmeme dikkat ettim az kilo aldım mental olarak kndimi doğuma hazırladım. 37haftaya kadar çalıştım her işimi kendim gördüm derken bı gece sabaha karşı nişanım geldi. Akşama dgru sancilarim sıklaştı. 5dk da birr düşünce hastaneye geçtim. Hiç acilmam yoktu. Daha yatağa yatmadan muayene için gelen ebe "karnın ne kadar büyük nasıl doguracaksin bunu" diyerek negatif enerjisini üzerime empoze etti. Velhasıl devamında kısıtlama, surkeli muayene suni sancı spinal aneztezi vs vs istemediğimi dile getirdim ve bana karşı bı tavır aldılar. Sancilarimin biri bitmeden diğeri başlıyordu ama hiç acilmam yoktu. İlk doğum. Neyse gece 2de dktorum geldi USG baktı ve hemen sezeryana alinmam gerektigini söyledi. Bebeğim oksiput posterior durusmus. Böyle doguramazsin dedi. Ben istemiyorum sezeryan diye ağlarken yatagimla beraber beni ameliyat haneye indirdiler. Ameliyat hanede genel anestezi vereceklerini söylediler. Ben yine hayr istemiyorum ben bebeğimi görmek istiyorum derken beni uyuttular. Uyandığımda bebeğim yanında yoktu babasına vermişler. Ben çok geç uyanmisim. Anestezinin etkisiyle bebeğimi odada 5dk gördükten snra saatlerce uyumuşum. Bebeğim aç. Sarılık başlangıcı oldu. Gereğinden fazla kilo kaybetti. Sabah emzirme hemşiresi geldi bebeği emzirdim mi dedi hayr dedim kalk emzir göğüs ucun yoksa eczaneden silikon uc alın dedi. Eşim aldı geldi. Ben silikon ucla emzirmeye başladım. Meğer onu 1-2gun kullanmam gerekiyormus ama böyle bir bilgi verilmedi. Nitekim bebgim silikona alıştı ve bırakmadı. Yeteri kadar güçlü ememedigi için süt gelmedi. Ben süt getiricem diye sagayim dedim yanlış yöntemler denedigim için göğüslerim yara oldu. Silikonu biraktirmaya calisrken meme reddi yaşadık. Toplum baskısıyla mamaya başladık. İlk annelik tecrübesizlik. Yine pes etmedim mama verirken alarm kurup düzenli araliklarla süt sagdim çıkan sütleri biberonla bebeğime verdim. Gel zaman git zaman bebeğim 10aylil oldu ve sütüm artık bitti. Sezeryan sırasındaki o goremedigim 1-2saatlik boşluk içimde çok daha derin yaralar açtı. Günlerce düşünmekten ağlamaktan uyuyamadım. Ne kndime yetecek gücüm vardı ne bebeğime bakacak gücüm. Kimseye kndimi anlatamkyordjm. Herkesten bı sen mi sezeryan oldun abartma lafını duyuyordum. Ben bebeğimin doğduğunu görmedim ve aylarca acaba gerçekten benim bebeğim mi yoksa başkasının mı ? Yoksa doğumda bebeğime bişey mi yaptılar düşünceleriyle kendimi yiyip bitirdim. Postpartum sendromunu dibine kadar yaşadım. Bebeğim 19 aylık ve hala beyin sisimin devam ettiğini çok net hissedebiliyorum. Çok üzgün çok çok pişmanım. Doktor ve hastane tercihimi yanlış yapmışım. En büyük pişmanlığım keşke ama keşke özel bir ebe desteği alsaymisim

Fatma A. U.
2 Mart 2026 23:35
Nasıl güzel anlatmışsınız sizinle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız 9 ay boyunca çok şükür gebelik şekeri harici hiç bişey yaşamadım hamileliğim boyunca 6 kilo aldım kontrole gittiğim enson gün 39. Haftanın sonunda doktor hemen yatışımı verdi eve ebe geldi ilk muayeneyi alttan yaptı hemen arkasına suni sancı verdiler ve 3 gün boyunca o suni sancıyı çektim sürekli alttan muayene ve eşimi asla içeriye girdirmediler tek başına 3 gün geçirdim ensonunda kendi sancım geldi kendi suyum geldi aşşadaki doğumhaneye indirecez dediler gene eşimi almadılar bir gece sabaha kadar orda kıvrandım sabah bir nöbetçi ebe halime acıdı doktoru çağırdı hemen doğurur aslında dedi havalara uçtum sevinçten
Birsürü kişi geldi karnıma bastıran bağırma diyen bacağını aç diye kızan çok kötüydü sonunda normal doğum yaptım ama ömrümden ömür gitti
Yataklı servise çıkardılar kızımla kan uyuşmazlığımız varmış sütüm yaramıyormuş kızım sarılık oldu şekeri düştü 4 gün hastanede yattık eve geldik evde herkes benden lohusa velhasıl 22 gün kaldılar onların gittiği gün sütüm kesildi ve bebeğim mamayla besleniyor şuan okadar üzülüyorum ki hala bunu haketmedi bebeğimde bende ve bunları bizlere reva görenler kardeş yap diye ısrar edenler oldu
Evet benimde enbüyük pişmanlığım yanlış hastane ve yanlış ebe
Birsürü kişi geldi karnıma bastıran bağırma diyen bacağını aç diye kızan çok kötüydü sonunda normal doğum yaptım ama ömrümden ömür gitti
Yataklı servise çıkardılar kızımla kan uyuşmazlığımız varmış sütüm yaramıyormuş kızım sarılık oldu şekeri düştü 4 gün hastanede yattık eve geldik evde herkes benden lohusa velhasıl 22 gün kaldılar onların gittiği gün sütüm kesildi ve bebeğim mamayla besleniyor şuan okadar üzülüyorum ki hala bunu haketmedi bebeğimde bende ve bunları bizlere reva görenler kardeş yap diye ısrar edenler oldu
Evet benimde enbüyük pişmanlığım yanlış hastane ve yanlış ebe
B
Büşra K. ..
2 Mart 2026 23:37
Kevser Hanım iyi geceler personellerin kaba davranması sizi üzmüş haklı olarak ama bebek nasıl geleceğine kendi karar veriyor demek ki sizin için hayırlısı böyleymiş gerçekten vajinal doğum yapacak bir pozisyonda değildiniz belki ben de size kendi doğum hikayemden bahsedeyim kızım 4 kg olarak dünyaya sezeryan ile geldi emziremedim sütüm gelmedi 3600 kiloya düştü 6 cm açılmam oldu gece acil sezeryene alındım bebeğimin kalp atışları yavaşlamış ve karnımda kakasını yapmış anne sütü ve mama şeklinde ilerledim 3 gece hastanede yattım çünkü bebeğimi emzirmek istedim memem acıdı yara oluştu doğumdan sonra titreme nöbeti geçirdim kızımı istemedim halbuki çok isteyerek gebe kalmıştım karnımı görür görmez senin gebelik şekerin mi var ne kadar çatlamışsın 4 kiloyu normal doğuramazdın dediler kızımla tam manasıyla bağ kırmam 1 buçuk ayı buldu hastanede sütüm gelmedi şırınga ile mama başlandı şırıngayı kullanamadım hepsi yere döküldü hemşireye söyledim bir daha mı mama yapacağım işim gücüm yok sanki dedi doğum sancısından kıvranırken yatağa çişimi yaptım hemşire temizlik personeli beni azarladı beni sezeryene alın diye yalvardım hastanede çığlık çığlığa bağırdım hemşire afedersiniz sevişirken bana mı sordun dedi benim de en büyük pişmanlığım keşke herkese cevabını verseymişim ve emzirme desteği alsaymışım uzun oldu kusura bakmayın ama herkes aynı olmasa da benzer süreçlerden geçiyor demek ki sizin bunu yaşayacağınız varmış hakkınızda hayırlısı buymuş Allah sağlık versin evladınıza 🌸
K
Kevser C. ..
2 Mart 2026 23:43
Elbette olanda hayır vardır. Ama bunu anneye anlatmak çok önemli. Herkesin gonlenden geçen emek verdiği bir doğum şekli vardır. Kimisi için vajinal doğum öcü iken kimisi için sezeryan başarısızlıktir. Doktorum orada apar topar ameliyata alacağına kızım sen çok istiyosun ama bebeğin ve senin için en dgrusu bu elimden bişey gelse senin için yapardım deseydi yada bı ebe gelip belimi sivazlasaydi doğumda bebeğimi gorebilseydim belki bu kadar ağır bı travma yaşamazdim. Birde üstüne tonla para verdim sözde özel hastane ya özel ilgileneceklerdi. Çok pişmanım ama elimden hiç bişey gelmedi artikta gelmeyecek. Smdi her dikiş izimi gordugumde o günü hatırlıyor ve aynı şeyleri yaşıyorum
B
Büşra K. ..
2 Mart 2026 23:47
Elbette olanda hayır vardır. Ama bunu anneye anlatmak çok önemli. Herkesin gonlenden geçen emek verdiği bir doğum şekli vardır. Kimisi için vajinal doğum öcü iken kimisi için sezeryan başarısızlıktir. Doktorum orada apar topar ameliyata alacağına kızım sen çok istiyosun ama bebeğin ve senin için en dgrusu bu elimden bişey gelse senin için yapardım deseydi yada bı ebe gelip belimi sivazlasaydi doğumda bebeğimi gorebilseydim belki bu kadar ağır bı travma yaşamazdim. Birde üstüne tonla para verdim sözde özel hastane ya özel ilgileneceklerdi. Çok pişmanım ama elimden hiç bişey gelmedi artikta gelmeyecek. Smdi her dikiş izimi gordugumde o günü hatırlıyor ve aynı şeyleri yaşıyorum

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 00:55
Kevser Hanım iyi geceler personellerin kaba davranması sizi üzmüş haklı olarak ama bebek nasıl geleceğine kendi karar veriyor demek ki sizin için hayırlısı böyleymiş gerçekten vajinal doğum yapacak bir pozisyonda değildiniz belki ben de size kendi doğum hikayemden bahsedeyim kızım 4 kg olarak dünyaya sezeryan ile geldi emziremedim sütüm gelmedi 3600 kiloya düştü 6 cm açılmam oldu gece acil sezeryene alındım bebeğimin kalp atışları yavaşlamış ve karnımda kakasını yapmış anne sütü ve mama şeklinde ilerledim 3 gece hastanede yattım çünkü bebeğimi emzirmek istedim memem acıdı yara oluştu doğumdan sonra titreme nöbeti geçirdim kızımı istemedim halbuki çok isteyerek gebe kalmıştım karnımı görür görmez senin gebelik şekerin mi var ne kadar çatlamışsın 4 kiloyu normal doğuramazdın dediler kızımla tam manasıyla bağ kırmam 1 buçuk ayı buldu hastanede sütüm gelmedi şırınga ile mama başlandı şırıngayı kullanamadım hepsi yere döküldü hemşireye söyledim bir daha mı mama yapacağım işim gücüm yok sanki dedi doğum sancısından kıvranırken yatağa çişimi yaptım hemşire temizlik personeli beni azarladı beni sezeryene alın diye yalvardım hastanede çığlık çığlığa bağırdım hemşire afedersiniz sevişirken bana mı sordun dedi benim de en büyük pişmanlığım keşke herkese cevabını verseymişim ve emzirme desteği alsaymışım uzun oldu kusura bakmayın ama herkes aynı olmasa da benzer süreçlerden geçiyor demek ki sizin bunu yaşayacağınız varmış hakkınızda hayırlısı buymuş Allah sağlık versin evladınıza
G
Gökçe ..
3 Mart 2026 01:07
Bazen doktor ebe hastane ne kadsr iyi olsa da insanın başına talihsizlikler gelebiliyor. [30.haftamda](30.haftamda) ayak bileğim 3 yerinden kırıldı ameliyat oldum 1 ay alçılı yattım doğuma bastonla gittim . Kendinizi üzmeyin bazı şeyler elimizde değil :)