Güvenli Bağlanma mı Kaygılı Bağlanma Mı???

104 görüntüleme
M

Meltem D.

27 Eylül 2025 19:02
Bebeğim 17 aylık.Öğretmenim ve 4 yarım gün çalışıyorum.2 gün 12.30 da 2 gün 11.30 da eve geliyorum.Bu sürede babası bakıyor.Eğer uyanık olursa bana hemen sarılıyor ve bırakmak istemiyor evde lavaboya bile tek giremiyorum bırakmak istemiyor ama ben yokken babasıyla huzurlu.Ben eve geldiğimde hemen gülümsüyor ve sarılıyor sonra hemen odaya götürüp emzirmemi ve öğle uykusuna yatırmamı istiyor bu sürede elimi bile yıkasam onu bırakmama izin vermiyor.Avmye falan gittiğimizde babanın kucağında değil benim kucağımda olmak istiyor.Bu bebek nasıl bağlanmış bana kaygılı mı güvenli mi acaba?
Ş

Şeyma E.

29 Eylül 2025 02:52
Oyy o kadar normal kiii annesi bildiği tek dünya sensin hala o miniğim elbette babanın yanında mutlu güvende ama henüz güvenli ayrışabilmek için çok küçük hala dünyayı senin üzerinden tanıyor ❤️ ayrılırken kaçmıyorsan vedalaşıp çıkıyorsan bir araya geldiğinizde günlük rutinde bağı zedeleyecek başkaca bir durumunuz yoksa çalışmaya dönmek güvenli bağlanmaya zarar verece bir durum değil. Geri geldiğinde sen yokken doldurduğu kovasını seninle boşaltmak istiyor ten teması istemesi çok normal aksine güvenli bağlanmayı başardığınızı gösteriyor. Avm vs kalabalık yerlerde hissettiği yoğun duygusal ve duyusal girdiyi seninle dinginlemeye çalışması da bunun işareti. ❤️
M

Meltem D.

29 Eylül 2025 04:25
Yanıtınız için çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibidir aksi taktirde çok endişeliyim ve üzülüyorum bu durum için kaygılı olsun gelecek hayatındaki kişilere benim yüzümden kaygılı bağlansın istemem.Tekrardan teşekkürler🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir