Güvenli Bağlanma Kuramadıysam???
186 görüntüleme
Ş
Şeyma A. ..
29 Temmuz 2025 18:08
Bebeğim 3 ay falan anca emdi beni şimdi 10 aylık. Normal gelişimde bir bebek şu sıralar emekliyor ve tutunarak kalkıyor. Ama benim içimdeki his bana bağlanmadı diyor yani emmediği için beni annesi olarak hissetmiyor sanki? Tek basımızayken evde odadan ben çıkınca ağlıyor ama annemlerin evindeyken mesela dışarı çıkıp geldiğimde benim gelişime sevinmiyor babası gelince ise sevinç çığlığı atıyor. Kalabalıkta düştü ağladı mesela kucağıma alınca sakinleşmiyor 😭 başkası kucaklasa da aynı tepkiyi verir yani sizce ne yapmalıyım emmemek güvenli bağlanmaya engel mi 😭😭😭 çok üzülüyorum

Yasemin İ. K.
29 Temmuz 2025 18:22
Yani emzirme ile alakalı bir durum değildir canınızı sıkmayın. Benim oğlum yaşına kadar emdi ama her zaman sizin anlattığınız gibiydi. 20 aylık oldu ve hala öyle. Babaanne anneanne götürürse beni aramaz, annem annem diye tutturmaz. Aramız iyi genel olarak bakımlarını öncelikle benim vermemi ister ama söz konusu dışarı çıkma veya daha çok oyun oynayıp ilgilenecek biri olursa hemen satar beni😃 üzülmüyorum ben artık alıştım. Bazı bebekler böyle demek ki. Ben şöyle düşünüyorum, hayatı boyunca anneci şucu bucu olmayacak, işini kim görüyorsa onunla olacak demek ki😂 kafanıza takmayın. Onlar nasıl istiyorsa öyle olsun. Gayet de güvenli limanlarız biz onlar için🌸 bağlanma sorunu felan yoktur emin olun
C
Ceren
29 Temmuz 2025 19:45
Hiç emzirememiş bir anne tanıyorum hayatımda o kadar güçlü bağı olan başka anne kıza rastlamadım canınızı böyle şeylerle sıkmayın sadece emzirmekle anne olunmuyor
S
Sebile A. A. B.
29 Temmuz 2025 19:57
Çocuğunuzla meme ile değil oyunla bağ kurun. Yalnız başına kalan her bebek tabi ki ağlar. Bu kendini güvende hissetmediği için olan bir durum. Babasını gördüğü zaman ki sevinçi belki onunla daha çok oyunlar oynayıp eğlenceli vakit geçirdiği için olabilir. Vee sizin çocuğunuza yansıtmamaya çalıştığınız bu hislerinizi illaki bebeğiniz anlar. O yüzden size tavsiyem uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz isimli kitabı okumanız. Naçizane tavsiyem ☺️
A
Ayşe V. ..
31 Temmuz 2025 06:48
Benim kızım da 1 ay emdi şuan 2.5 aylık sesimi taniyor temas etmek istiyor ben gidince ağlıyor vs ama Dr lar şöyle diyor bebeğinizi ara sıra yalnız bırakın babaya ya da bir başkasını bir markete gidin gelin vs bebek sizin geri geldiğinizi görsün ayrılık kaygısı azalsın belki de sizin bebeğiniz size daha çok güveniyordur bence şuan yapılması gereken bebekle bol bol konuşmak göz temeasi gülümseme biraz oyun ben kızımı hep başından öpüyorum öyle alıştık öyle olunca sakinlesiyor biraz birşey olduğunda Kendi beden dilinizi geliştirmeyi deneyebilirsiniz

Rabia T.
4 Ağustos 2025 04:13
Kendinizi üzmeyin güzel anne evet emzirme anne bebek bağını geliştirir ama tek başına asla yeterli değil ilgi ve sevginizle zaten size bağlı ve onlar bizim birer parçamız umutmayalım☺️💖