Guruldama
138 görüntüleme
A
Aleyna O.
23 Temmuz 2025 22:54
Karnından gurul gurul ses geliyor mamayla besleniyor gazını çıkarıyorum yatırınca guruldama geliyor özellikle gece beslenmeleri sonrasında oluyor
Ç
Çağla T.
23 Temmuz 2025 23:10
Bebeğim 6 aylık oldu anne sütü ve mama ile besleniyor biz de aynı sorunu yaşıyoruz.İlk aylarda fazlaydı artık azaldı reflüsü var süt alerjisinden şüpheleniyor doktor
A
Aleyna O.
23 Temmuz 2025 23:12
Bizde reflü ve kolik durumu var
Süt alerjimizde var 3 haftalıkken teşhisi konuldu bunların
Bu yüzden süt diyetine girdim ve sütüm azala azala yok oldu şuanda sadece aptamilin özel diyet mamasını kullanıyoruz devlet karşılıyor bebeğimin alerjisi olduğu için
Süt alerjimizde var 3 haftalıkken teşhisi konuldu bunların
Bu yüzden süt diyetine girdim ve sütüm azala azala yok oldu şuanda sadece aptamilin özel diyet mamasını kullanıyoruz devlet karşılıyor bebeğimin alerjisi olduğu için
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 05:47
Merhaba benim bebeğiminde karnından gurul grurul ses geliyor ama böle sert ve aşırı sesli geliyor. Dr gaz dedi. Alerjiden şüpelendim. Doktora gittim değil dedi kafam karıştı. Ramazandan beridir öyle. Ama biraz hafifledi. Sadece anne sütü emiyor. Şu an 6 aylık. Herşey gün kakasını yapmamayla başladı. Sonra düzeldi. Son ayda üç kere kanlı ve mukuslu kaka yaptı. Dr devam ederse gözlemleyin dedi. Alerjiden saymadı
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 05:47
Reflümüz yok. Öle kusma yok. Ama kendini geriye atıyor sıkıyor ve gaz çıkarıyor
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 05:50
Biz 3 haftalıktık emer emmez hemen gürültülü mukuslu kanlı kaka yapıyordu yüzünde boynunda isilik tarzında şeyler çıkıyordu her emme sonrası karnıda sürekli gurul guruldu
Bana süt diyeti uygulattılar ve sorun çözüldü
Sonra sütümde azalma oldu süt diyeti çok ciddi azalma yaptı mama desteği gerekti onuda aptamilin pregomin syneo diyet mamasını raporladılar devlet karşılıyor doktor raporladı mamayı
Bana süt diyeti uygulattılar ve sorun çözüldü
Sonra sütümde azalma oldu süt diyeti çok ciddi azalma yaptı mama desteği gerekti onuda aptamilin pregomin syneo diyet mamasını raporladılar devlet karşılıyor doktor raporladı mamayı
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 05:52
Bizim kusmalarımız da çok ciddiydi ve hala ay ataklarında devam ediyor
Gastroentolojiye yönlendirildik probiyotik ve gaz damlası kullanıyorduk zaten gastotus baby adında bi reflü şurubu baslandı her beslenme sonrası gaz cıkardıktan 3 ml içiyor
Gastroentolojiye yönlendirildik probiyotik ve gaz damlası kullanıyorduk zaten gastotus baby adında bi reflü şurubu baslandı her beslenme sonrası gaz cıkardıktan 3 ml içiyor
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 13:44
Süt alerjisi için test yapılıyor mu peki
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 13:54
Ek gıdaya geçmeden önce test yapılması gerektiğini söyledi doktorumuz
Ama biz bu durumu 3 haftalıkken öğrendik belirti üzerine herhangi bi test yapılmadı
Belirtilerimiz böyleydi söylenen diyeti uyguladım anne sütünden geçiyordu çünkü sonradan maması özel şikayetler ortadan kalktı
Ama guruldama özellikle geceleri oluyor buda sanırım reflüye bağlı
Ama biz bu durumu 3 haftalıkken öğrendik belirti üzerine herhangi bi test yapılmadı
Belirtilerimiz böyleydi söylenen diyeti uyguladım anne sütünden geçiyordu çünkü sonradan maması özel şikayetler ortadan kalktı
Ama guruldama özellikle geceleri oluyor buda sanırım reflüye bağlı
Ç
Çağla T.
24 Temmuz 2025 13:55
Biz de gastrotuss kullandık bizim teşhisimiz gecikti 6 aylığız diyete ve alerji mamasına 2-3 gündür başladık. Aylarca özellikle emerken karnı hep gurul guruldu gaz sancısı hep vardı ve az kilo almaya başlamıştı.gastross da kusmalara etki etmedi ancak diyet ve alerji maması biraz iyi geldi çok yeni olmasına rağmen
Ç
Çağla T.
24 Temmuz 2025 13:56
Bize de test yapılmadı belirtiler dikkate alındı ve geceleri daha huzursuz geceleri sadece kucağımda uyuyor sadece gündüz yatakta uyumaya da 1-2 gündür başladı ben de reflüye bağlıyorum
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 13:57
Bencede reflüye çare yok bizimde devam ediyor kusmalarımız özelliklede ay ataklarında fazlalasıyor
İnatçı reflü oldugu söylendi ultrason vsde çekildi ama mide kapağında vs bi sorun çıkmadı çok şükür
6’aydan sonra reflü dahada azalıcak dedi doktorumuz
İnatçı reflü oldugu söylendi ultrason vsde çekildi ama mide kapağında vs bi sorun çıkmadı çok şükür
6’aydan sonra reflü dahada azalıcak dedi doktorumuz
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 14:08
Bizim reflümüz yok. Yani kusmamız yok. Ama karnı dediğiö gibi aşırı grultulu. İsilik gibi kızarıklar ve hırıltı var. Alerji dru değil dedi. Gastroenteroloji ye de randevu alamadım daha ona tekrar gidecem. 4 5 gün diyet yaptım devam etti şikayet ama hemen belli olmaz sanırım dimi
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 14:11
Cocuk doktorunun sistemden gastroenteroloji için sistemden kayıt açıp yönlendirmesi gerekiyor
Yoksa mhrs randevu vermıyor
Hırıltı burun tıkanıklığından olabilir
Serum fizyolojikle burnu yıkadıktan sonra sırtınına taputman şeklinde vurarak balgam yani verdiğimiz sıvıyı çıkartmamız gerekiyor yoksa hırıltı oluyor
Ben bronşit vs oldu sanıp doktora götürmüştüm böyle söylediler gerçekten o suyu cıkarınca burnu temızleyince hırıltı falan kalmıyor
Yoksa mhrs randevu vermıyor
Hırıltı burun tıkanıklığından olabilir
Serum fizyolojikle burnu yıkadıktan sonra sırtınına taputman şeklinde vurarak balgam yani verdiğimiz sıvıyı çıkartmamız gerekiyor yoksa hırıltı oluyor
Ben bronşit vs oldu sanıp doktora götürmüştüm böyle söylediler gerçekten o suyu cıkarınca burnu temızleyince hırıltı falan kalmıyor
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 14:12
Biz süt diyeti yapıp alerji mamasına geçince hemen etki etti kakasında vs
Ama guruldamamız reflüdenmiş
Ama guruldamamız reflüdenmiş
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 15:22
Hırıltıyı dr de öyle söyledi. Yıkayın diye. Yenidoğan döneminde hırıltı çok vardı. Yutkunup duruyordu mesela. Şimdi baya baya azaldı. Arada var. O durumlar o yüzden kafam epeyce karıştı. En iyisi diyet yapıp kendi kendime teşhis koyacam. Burnu da tıkanık bazen sümük oluyor bazen aldırmıyor
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 15:23
Kusma var mıydı reflünüzde. Bide gizli reflü diye bişey var mı biliyor musunuz
A
Aleyna O.
24 Temmuz 2025 15:26
Bizde inatçı reflü olduğunu söyledi gastro doktoru
Normalde fizyolojik reflü olurmuş geçermiş
Ama bizim ay ataklarında özellikle şiddetleniyor kusmalarımız ama kilo kaybımız yok diyet mama alıyor
Kendiniz diyet yapın eğer mama kullanıyorsanız onunda diyet olması gerekiyor
Bize birde laktazit diye bir damla vermişlerdi her emzirmeden önce ağzına iki damla her mamasına 2şer damla sıkıyordum
Eğer diyetinde kaçak olursa herhangi bi süt ürünü tüketirsen bu laktozu parçalıcak demişti doktorumuz çünkü yeşil kaka oluyordu eğer süt diyetimde kaçak olursa
Normalde fizyolojik reflü olurmuş geçermiş
Ama bizim ay ataklarında özellikle şiddetleniyor kusmalarımız ama kilo kaybımız yok diyet mama alıyor
Kendiniz diyet yapın eğer mama kullanıyorsanız onunda diyet olması gerekiyor
Bize birde laktazit diye bir damla vermişlerdi her emzirmeden önce ağzına iki damla her mamasına 2şer damla sıkıyordum
Eğer diyetinde kaçak olursa herhangi bi süt ürünü tüketirsen bu laktozu parçalıcak demişti doktorumuz çünkü yeşil kaka oluyordu eğer süt diyetimde kaçak olursa
H
Hilal K.
24 Temmuz 2025 16:25
Anladım teşekkür ederim. Sadece anne sütü ile besleniyor. Sürekli gazı var. Gaz damlası kullanınca rahatlıyor