Günlük Süt Alım Miktarı ve Süt Sagimi
127 görüntüleme
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 16:21
3 aylık 4.800 kg bir bebek günlük kaç ml süt içmeli? Ayni zamanda sütümü arttırmak için gunde kac kez süt sagmaliyim?

Afranur K.
23 Ocak 2026 16:24
Siz emziriyor musunuz? Yoksa mama mı? Çünkü mamaysa eğer bunun ml ni doktorun ya da hemşirenizin size söylemiş olması gerekiyor.
Bi de şu an ki kilosu değil de genel kilo alım grafiği üzerinden ayarlanıyor ml.
Ama eğer emziriyorsanız orada ml takibi yapılmıyor. Bebeğinizi rutin tartısında bir eksi ya da sabit kalması durumunda yine doktor değerlendirme yapıyor.
Bi de şu an ki kilosu değil de genel kilo alım grafiği üzerinden ayarlanıyor ml.
Ama eğer emziriyorsanız orada ml takibi yapılmıyor. Bebeğinizi rutin tartısında bir eksi ya da sabit kalması durumunda yine doktor değerlendirme yapıyor.
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 16:25
Emziriyorum ama bu ay kilo alımı cok az oldugu icin mama takviyesi önerdi doktor mamayı birkaç kez biberonla verince de biberona alıştı su an hem sütümü arttırmak hem de bebeğim memede fazla kalmadığı icin sağım yapıyorum.
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 16:26
2 gündür sadece anne sütü alıyor mamaya gerek kalmıyor ama memede 5 6 dk karnını doyuracak kalıyor sadece ona kilo aldirmayavagi icin extra biberonla sagdigim sütleri veriyorum buzdolabına öncesinde attigim sutlerden
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 16:28
Bu arada yaşadığım cok kucuk bir yer ve kasik biberon eczanelerde bulamadım. Biberon hamileyken aldığım icin mecbur kaldığım icin 1 gunde 2 kez vermek zorunda kaldım kasık mama internetten almıştım gelene kadar ama bebeğim hemen ona alıştı

Afranur K.
23 Ocak 2026 16:31
Sağıp sütünüzü vermek meme reddini arttırabilir. Bunun için bence başla bir yol bardır ama süt arttırmak için genellikle günde 1 kez, tercihen de sabahları power pomping yapmanız faydalı olacaktır. Ben gündüz yapamıyordum akşam yapıyordum ama yine de işe yaradı.
Tahin, buğday, arpa, komposto, bol bol su alımı da süt oranını arttırır. Ben buğday çorbası, boza vs. Tükettim çok miktarda.
Bi de e bebekte malt içecekleri var onları da tükettim işe yarayan bir şey miydi bilmiyorum ama kullandım bi dönem. Anne sütü çayları da mevcut sabah kahvaltı da normal çay yerine onları içiyordum.
Bebeğim yoğun bakımda kaldı doğar doğmaz sütümü bebeğim olmadan arttırmam gerekiyordu ama doktorların kanguru bakımı dediği bebeğin anne ile temasının sütü arttırdığı söylediği durumu da uyguladık.
O dönemde mama da kullanıyordu bebeğim doğal olarak benim sütüm az olduğu için ama bebeğimi benim görüş saatlerimde hep emzirdim, sütüm gelmese bile göğsümde yatırdılar.
Bundan dolayı sütünüzü sağıp vermek yerine— power pomping hariç—- bebeğinizi göğsünüzde tutup, emzirmeye çalışın her zaman
Tahin, buğday, arpa, komposto, bol bol su alımı da süt oranını arttırır. Ben buğday çorbası, boza vs. Tükettim çok miktarda.
Bi de e bebekte malt içecekleri var onları da tükettim işe yarayan bir şey miydi bilmiyorum ama kullandım bi dönem. Anne sütü çayları da mevcut sabah kahvaltı da normal çay yerine onları içiyordum.
Bebeğim yoğun bakımda kaldı doğar doğmaz sütümü bebeğim olmadan arttırmam gerekiyordu ama doktorların kanguru bakımı dediği bebeğin anne ile temasının sütü arttırdığı söylediği durumu da uyguladık.
O dönemde mama da kullanıyordu bebeğim doğal olarak benim sütüm az olduğu için ama bebeğimi benim görüş saatlerimde hep emzirdim, sütüm gelmese bile göğsümde yatırdılar.
Bundan dolayı sütünüzü sağıp vermek yerine— power pomping hariç—- bebeğinizi göğsünüzde tutup, emzirmeye çalışın her zaman

Afranur K.
23 Ocak 2026 16:33
Bu arada kaşık biberon ya da normla biberon kullanmak istemiyorsanız, enjektör ile finger food da yapabilirsiniz. İlk doğduğunda biberon verilmedi hemen bebeğime mesela, enjektör ile maması verildi.

Afranur K.
23 Ocak 2026 16:34
Hatta 😂 plastik kaşıklar ile finger food bile yaptı hemşire. Çünkü yoğun meme reddi yaşadık, emin olun çocuğu göğsünüzde tutup onu besleyecek şeyleri yandan ittirirseniz işe yarıyor.
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 16:39
Enjektör denemiştim aslında biberondan önce asla almadi ağlarken genzine kaçtı normal kaşıkla denedim almadi sadece biberonu aldı . Malt içecek bol su tüketimi rezene ve ısırgan otu tüketiyorum. Şu an sütüm az oldugu icin bebek emdiğinde pek de süt gelmiyor sağarsam da bebeğe süt kalmıyor değişik bir döngüdeyim bir göğsü 20 dk sagiyorum 30 ml süt anca çıkıyor ben [izlediğim.videolards](izlediğim.videolards) her emzirmeden sonra sagilacak diye görmüştüm onu uygulamaya çalıştım ama onda da memede süt kalmıyor cocugu kendi elimle biberona itmiş oluyorum . Geceleri sağmak daha mantıklı uykusu daha uzun oluyor 4 max 5 saat gibi memenin kendini toplaması icin daha iyi gibi gündüz uykuları max 2 saat oluyor çünkü ve uyandığında da uyurken de emzirmeye çalışıyorum az emdigi icin

Afranur K.
23 Ocak 2026 16:49
Power pomping araştırdınız mı? Sonraki sütü sağmak değil o bir öğünde 20-10-10 dk kök sağım yapmak. Memeye en başından uyarı veriyor.
Ben ilk başta bir sabah bir akşam yapıyordum sonra günde 1 kere lduğubu okudum. Günde 1 e düşürdüm.
Finger food da da bebeğin damağını uyarmalısınız. Ben elimle uyarı vermekte zorlandım sizin gibi bundan dolayı bebeğim göğsümü emerken eşim kenardan minik minik emme sırasında ekleme yaptı süte.
Ben ilk başta bir sabah bir akşam yapıyordum sonra günde 1 kere lduğubu okudum. Günde 1 e düşürdüm.
Finger food da da bebeğin damağını uyarmalısınız. Ben elimle uyarı vermekte zorlandım sizin gibi bundan dolayı bebeğim göğsümü emerken eşim kenardan minik minik emme sırasında ekleme yaptı süte.
S
Seyma S.
23 Ocak 2026 18:01
Gunde bir kez power pumping ,bol su ,uyku, duzenli beslenme ,omega 3 iceren dogum sonrasi vitamin takviyesi ,gorsellestirme yani bebegi emzirirken ya da sut sagarken akan sular selaleler hayal etme sutunuzu saril saril aktigini hayal etmek gibi ve gece prolaktin hormonu arttigi icin 23.00-07.00 arasi mutlaka emzirin sutunuzu [arttiracaktir.her](arttiracaktir.her) emzirmeden sonra sagmaya calismayin meme dokusuna zarar verir ve strese sokar sizi sutunuz azalir.İlk etapta gunun sizin icin en musait saatinde emzirmeden 1 saat sonra 1 kez power pumping yapin
S
Seyma S.
23 Ocak 2026 18:06
Sagdinizda 30 ml cikiyor yazmissiniz ama emme ile bebek her zaman sagima gore daha fazla sut alir.Bebegin emmesi en iyi sagim makinesinden bile iyidir o yuzden emzirmeyi asla kesmeyin sagim ve biberonu minumum tutmak lazim.sagdiginiz sut ya da mamayi meme reddi olmadan vermek icin philips avent 1 numara cok yavas akisli biberon ucu ya da o cok yavas gelirse 2 numaraya gecin bunun disinda emzirme destek sistemi yani eds sistemi var boyuna takiyor anne sagdigi sutu hortumla damla damla asagida memenin kenarina akiyor bebek emdikce hem sagilan sutu aliyor hem sizden sut aliyor internetten bi bakin isterseniz ona da .3 ay civarinda cogu bebekte meme reddi meme grevi oluyor zaten dogal bi surec geciriyor olabilirsiniz ancak doktorunuz kilo konusunda dusuk diyorsa ve destek gerekir diyorsa mutlaka destek gerekir tabiki
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 18:20
Philips avent 1 numara kullanıyoruz ona rağmen reddi yaşadık
M
Mine B. ..
23 Ocak 2026 18:21
Verdiğiniz bilgiler için çok tesekkur ederim afranur ve seyma 🙏