Gündüzleri Hiç Uyumuyor/diş Çıkartma Süreci
168 görüntüleme
R
Rukiye N.
18 Temmuz 2025 18:31
Henüz daha 4 aylık değil kızım 15 gündür elleri sürekli ağzında hafif bir salyası var ne kadar diş kaşıyıcı versem de yoğun bir şekilde ellerinin ikisini de ağzına götürüyor hatta mini bir diş bile gözüküyor gibi diş çıkartmak için ayı erken değil mi? Bununla beraber gündüz uykuları çok az bazıları 15 dakika hatta. Dişleri için Tetagil kullanmaya başladım hata mı ettim bilmiyorum. Geçe uykularında sabaha kadar 4-5 kere en az kalkıp beslenmek istiyor bu da anne olarak beni çok yoruyor gündüz de uyumadığı için normal bir süreç mi tavsiyesi olan var ise çok sevineceğim.
E
Esma G. B. ..
18 Temmuz 2025 18:39
Rukiye hanım benzer durum bende de var odanın sıcaklığını ayarladığımda kıyafet fazla ise sıcaklığıa göre çıkardığımda gazını aldığımda burnunu temizlediğimde çişli bezle yatırmadığımda uyuyabiliyor yani tam uyku hijyenine uyuyor musunuz belki onunla alakalı olabilir
R
Rukiye N.
18 Temmuz 2025 18:44
Mutlaka bezini değiştirip yatırıyorum burnunu her gün hemen hemen fizyolojik suyla açarım. ve maalesef çok sıcak olduğu için zıbınla yatıyorum ama beslenmeye kalkması çok fazla. O kadar uzun emiyor ki zorla bıraktırıyorum desem yeri :(
E
Esma G. B. ..
18 Temmuz 2025 18:57
Biliyorum çok yorucu ama emmesi hatta uzun emip arka sütü alması çok güzel bir şey maaşallah,evde vantilatör varsa hava akışını desteklemek için direk bebeğinize doğru değil de odanın hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde kullanmanızı tevsiye ederim belki bir tık serinlikle rahatlar bebeğiniz 🙏
R
Rukiye N.
18 Temmuz 2025 18:58
Teşekkür ederim bir deniyeyim inşallah umarım fayda eder 🩷

Perihan Ç.
18 Temmuz 2025 19:25
4. Ayda da diş çıkarabilir yattığında dişin yaptığı basınç arttığı için ağrısı oluyordur kucağınızda rahatladığı için bırakmak istemiyor büyük ihtimalle aynı süreci ikizlerimde ben de yaşadım çok zordu Allah yardımcınız olsun ( bu arada çocuklarımdan biri bu yaşananlara rağmen 2 dişini 7. Ayda çıkardı diğeri henüz hiç diş çıkarmadı)
R
Rukiye N.
18 Temmuz 2025 19:31
Onu rahatlamak için hatta dikkatini dağıtmak için hışırtılı kitap diş kaşıyıcı şarkı söylemek için her şeyi yapıyorum ama çok yoğun elleri ağzında. Peki Tetagil kullanmış mıydınız

Perihan Ç.
19 Temmuz 2025 11:01
nurse harveys diş jelini kullandım çok memnun kaldım

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
19 Temmuz 2025 17:09
Merhabalar, bebeğinizin uyanıklık sürelerini incelemek gerekir. Sabah kaçta kalkıyorsunuz ne kadar uyuyor kaç uyku yapıyor ? Diş çıkarıyor olabilir, jel yerine granül kullanmanızı tavsiye ederim. Tetagil uygundur. Uyku öncesi rutininiz var mı? Destekli mi uyuyor
R
Rukiye N.
19 Temmuz 2025 17:54
Yaren hanım 6.30-7.00 civarı uyanıyor her uyku arasına 1-1,5 saat koymaya özen gösteriyorum öğle öncesinde iki uyku rutini var öğleden sonra da 3 uyku rutini var akşam 21.00 de hep uyumak istiyor o yüzden 19.00 da bir 20 dakika bile olsa uyutuyorum çünkü 21.00 için dayanamıyor huzursuz oluyor. Uyku öncesi rutin de beden süt alarak beslenmeyi ve uyumayı seviyor dalması içinde dizlerim de sallayıp yerine yatırıyorum. Yaptığım hatalı bir durum var ise düzeltmek isterim tecrübenizle. Teşekkür ederim

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
20 Temmuz 2025 03:40
Rukiye hanım uyanış saatiniz ve uyanıklık aralıklarınız aslında gayet iyi, dizlerinizde sallamanız destekli uyku oluyor. Sallamayı aşamalı olarak kesmenizi tavsiye ederim, gece uyandığında aynı sallanmayı bekliyor geri uyumak için çocuklar. Fakat şu da var ki 4. Ay uyku gerilemesi ayı. Muhtemelen bu gerileme dönemindesiniz. 21.00 yerine son uyanıklığını biraz daha uzatıp direkt 19 uykusu yerine gece uykusuna geçebilirsiniz. Uyku öncesi rutinleriniz 15 dakikayı geçmeyecek şekilde uyku öncesi sakin etkinlikler yaparak, loş bir ortama geçmek iyi olacaktır. 4. Aydaki uyku gerilemesi ortama 2-3 hafta kadar sürebilir. Bu süreçte yeni bir rutin eklemeyin kendi düzeninize sadık kalın. Sallamayı da aşamalı olarak kesmenizi tavsiye ederim. Önce sallama süresini kısaltarak gidin, sonra dizinizde tutup ama sallamadan bekleyin, somra yatağına koyup yanında bekleyin gibi bir yol izleyebilirsiniz. Gece her uyandığında emzirmeyebilirsiniz. Uyanma aralıkları sık, her uyanması açlıktan olmayabilir.
R
Rukiye N.
20 Temmuz 2025 06:04
Yaren hanım çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bir de şunu sormak isterim, uyutuyorum ve cam açıksa bile sese çok duyarlı kızım, kundak ile uyuyordu yenidoğan itibaren şuan kundağı bırakmak istiyorum ama elleri hareket ettiğinde anında uyanıyor ne yapabilirim
R
Rukiye N.
20 Temmuz 2025 06:08
Bir de internette çok kirli bilgi var teyit etmek istiyorum, gün içinde kitap okuma yüz üstü Tummy time sesli oyuncaklar oyun halısı vb etkinlikler yaptırıyorum. Çok uyarıcıya maruz kaldığında uykusunu etkilediğini söylüyorlar bu doğru mudur ? Anne olarak bende ilgilenmediğim de yeterli olmadığımı düşünüyorum o yüzden ne süreyle etkinlik yapmak doğru

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
20 Temmuz 2025 10:00
Rukiye hanım kundağı aşamalı olarak bırakabilirsiniz önce sadece bir kolu içerde kalacak şekilde sonra ikisi de çıkacak şekilde deneyin, olmazsa kundağı tamamen bırakın yatağa koyarken önce ayakları sonra poposu sonra kafası değecek şekilde koyun. Bir süre ellerinizi üstünde tutup sonra yavaşça kaldırın. Bebeğinizin hızına göre etkinliklerinize devam edebilirsiniz. Birlikte yaptığınız etkinliklerde ekran olmadığı sürece bir üst sınırımız yok. Ama kendinizi de mutlaka bişeyler yapmalıyım diye zorlamayın. Bazen sadece göz göze sohbet etmek bile yeterli olur. Sadece uykuya geçmeden yarım saat önce etkinlik yapmayı bırakın. Daha sakin bir şekilde devam edin. Kusa bir yürüyüş, evde turlama, camdan bakma, kitap okuma vb uykuya geçişini kolaylaştırır. Duyusal etkinlikler de aynı şekilde suya ellerinin temas ettiği yakalama tutma çırpma etkinlikleri de aynı şekilde duyusal doyuma ulaştırır. Etkinlik yapmanın belirli bir süresi yoktur. Sizi yormayacak bebeğinizi boğmayacak kadar yapmanız en güzeli 🌸
R
Rukiye N.
20 Temmuz 2025 10:41
Çok teşekkür ediyorum yaren hanım. İlginize ve alakanıza 🩷