Gündüz Uyumama
107 görüntüleme
Ü
Ümran A.
23 Haziran 2025 13:19
44 günlük kızımın gündüz uykusu neredeyse yok diyebilirim kucakta yarım saat uyuyup uyanıyor akşamda çok geç uyuyor 10-11 gibi .
Gelişimini olumsuz yönde etkiler mi az uyuması
Gelişimini olumsuz yönde etkiler mi az uyuması
K
Kübra Ö.
23 Haziran 2025 13:26
Aynı sorunu yaşadım. İlk 4 ay o kadar uyumuyordu ki gündüzleri özellikle sürekli panikten sinir krizi geçiriyordum. 5-6 aylarında gündüz uykuları 15-30 dkyı geçmiyordu genelde 15 dk oluyordu. 7.ayımızda artık dayanamayıp uyku eğitimi aldım. Uzun ve krizsiz uyumaya başladı
B
Betül K.
23 Haziran 2025 13:29
Ne gibi bir yol izliyorsunuz
L
Latife
23 Haziran 2025 13:34
Ümran hanım bebeğiniz gece gündüz farkını henüz öğrenememiş olabilir. O nedenle geceleri her gün aynı saatte aynı rutin ile ışıksız ortamda (kırmızı gece lambası olabilir) uyutmayı deneyin 10 gün kadar. Gündüz ise biraz daha gün ışığı olan ortamda yine aynı rutinlerle uyutmaya çalışın. Gece işe gündüzün farkını en iyi ışıktan ve sessizlikten anlayabilir bunlara dikkat edin geceleri mutlaka yatak odasında sessiz ve ışıksız ortamda uyutun. 10 gün vazgeçmezseniz alışacaktır. Ben bebeğimi bu şekilde öğrettim ilk günler 1 bucuk saatte falan gece uykusuna geçerdi alıştıktan sonra 20 dk içinde uyuyabiliyor
S
Sevdegül D.
23 Haziran 2025 13:44
Uyku eğitimiyle ilgili hazır olup olmadığımızı nasıl anlayacağız 7. Aya gircez diş yok diş krizi olur mu uyku eğitimi sırasında
Ü
Ümran A.
23 Haziran 2025 13:49
Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi deneyeceğim.inşallah halledebiliriz sorunumuzu
L
Latife
23 Haziran 2025 15:16
Uyku eğitimine önce sizin hazır olmanız lazım tahammül/ sabır olarak. Çünkü bir günde olan bir şey değil kademeli olarak bir ay gibi bir sürede düzene girebilir. Bu sürede bir gün düzenli bir gün düzensiz yapmamanız için kendinizi hazır hissetmelisiniz bence. Çocuk da ne yapacağını şaşırmalı sizi karşısında kararlı görmeli. Zaten destekler vs çok yavaş kademeli olarak bırakılmalı. Youtube da ilk adımlarım kanalında nasıl uykuları düzenleyebileceğiniz ile ilgili onlarca yayın var ben onlardan yola çıkarak düzenleyebildim