Gündüz Uykusu Yok
113 görüntüleme
B
Bahar K.
27 Temmuz 2025 18:45
Bebeğim 7 haftalık sabah 5.30 gibi kalkıyor emziriyorum sonra akşama kadar 15-20-25 dklık bir kaç uykusu oluyor başka uyumuyor akşsm 19.00 civarı anca uyuyor. Sabaha kadar. Sadece emzirme için uyandırıyorum. Ama gündüz uykusu yapamıyorum yardımcı olun lütfen:(
S
Semanur Ş.
27 Temmuz 2025 19:35
Gündüzleri onunla yatın sizde ya da göğsünüzde yatırın birlikte o şekilde uyuyun belki uyku süresi biraz daha uzayabilir ama benim bebeğimde o haftalardan sonra gündüz uykuları yarım saate düşmüştü
Fatma U.
Uzman Psikolog
28 Temmuz 2025 07:29
7 haftalık bebeğinizin sabah erken kalkması, gündüzleri 15-25 dakikalık kısa uykular yapması ve akşam 19.00 civarı uzun gece uykusuna geçmesi, bu yaş dönemine özgü uyku döngülerinin henüz tam oturmadığını göstermektedir. Özellikle gündüz kısa uykular, bebeğinizin yeterince dinlenememesine ve gün içinde aşırı yorulmasına neden olabilir, bu da gece uykusunu etkileyebilir.bu durumu yönetmek için: Gündüz uykuları için tutarlı bir ortam oluşturun (karanlık, sessiz). Bebeğinizin ilk yorgunluk işaretlerini (esneme, göz ovuşturma) yakalayıp, aşırı yorulmadan yatağına koymaya özen gösterin. Kısa uykudan sonra hemen müdahale etmek yerine, birkaç dakika bekleyerek kendi kendine tekrar uykuya dalıp dalamayacağını gözlemleyin. Unutmayın ki, 7 haftalık bir bebek için uyku düzeni hala gelişim aşamasındadır ve sabır bu süreçte çok önemlidir.
B
Büşra T.
28 Temmuz 2025 07:39
O dönemde aynısını yaşadım gözümde yaş kalmamıştı neden uyumuyor bir sorun var diye ağlaması falan yoktu ama gündüz toplasan yarım saat uyuyup geceler sabaha kadar uyuyordu doktorumuz kilo alımı iyi geceleri uyandırma uyusun gündüzleride huysuzluğu yoksa sorun yok düzelecek bu durum dedi bir kaç hafta içinde düzeldi
Z
Zeynep A. ..
29 Temmuz 2025 00:27
Aynı şeyi ben de yaşıyorum 8 hafralık olmak üzere sabah dokuz akşam dokuz arası kısa uykularla toplasan iki saat ancak uyuyor. Ve haliyle uyuyamadıkça huysuzluğu da artıyor. Sürekli sorunu ne diye düşünüyorum. Uyku belirtileri takibi ışık ses düzeni dahil her şeyi de denedim.