Gündüz Uykusu Uyku Eğitimi
107 görüntüleme
S
Sevdegül D.
23 Haziran 2025 13:40
Kızım 27 Kasım 2024 doğumlu şuan 7.aya gireceğiz neredeyse şimdiye kadar gündüz yarım saatten fazla uykusu yok önceden gaz sorunu vs diyordum düzenledim kendi yediklerime dikkat ettim daha sonra 4.ayda uyku gerilemesi yaşıyor dedim yine bekledim fakat şuan gündüz uykusu yok gece uykusu 2 saatte bir uyanıyor emeklemek istiyor sürekli ama gerçek bir emekleme yok dönme yok uyandığında çok huzursuz oluyor uykudan uyanınca hemen yataktan almıyorum devam etmesi için çabalıyorum uyku eğitimi almak istemiyorum tüm rutinleri uyguladım perde ninni beyaz gürültü pış pış banyo şuan sadece memede uyuyor eskiden kucakta sallama ile uyuyordu

Sümeyye G.
Çocuk Gelişimi Uzmanı
23 Haziran 2025 13:48
Bu dönem bebekler için hem gelişimsel sıçramalar hem de diş belirtileriyle birlikte huzursuz geçebilir. Meme ile uyumak onun için bir güven kaynağı. Ancak uyandığında yine meme de uykuya geçmek istemesi de çok normal. Bebekler nerde uyurlarsa orada uyumaya devam etmek isterler. Uyku eğitimi istemiyorsanız, şu an yapabileceğiniz en iyi şey uyku rutinine sadık kalmak, uyanıklık sürelerine dikkat etmek (yaklaşık 2-2,5 saat) ve onu sakinleştiren yöntemleri desteklemektir. Diş huzursuzluğu için doktorunuzla görüşebilirsiniz. Bu süreç geçici, sabırla destek vermeniz yeterli. Sağlıklı günler dilerim 🌸
S
Sevdegül D.
23 Haziran 2025 14:12
Doğduğundan beri hiç gündüz uykusunun olmaması bir problem değil mi buna göre doktora gitmeyi düşünüyorum kendimce hep dönem gaz atak gibi yorumladım ama 7 aydır 1 saat bile gündüz uykusu olmadı