Gündüz Uykusu Çok Az

225 görüntüleme
B

Bihter Ç.

4 Temmuz 2025 12:56
2.5 aylık oğlumun artık gündüz uykuları aşırı karıştı tam dalamıyor direk uyanıyor uykuyu kandırıp uyumuyor bir dahaki uykusuna çok uykusu geliyor en fazla 15 dk uyuyor çok uykusu olduğu içinde mamayıda çok içmiyor gazının çıktığından emin oluyorum gazda değil garip bi döngüdeyim birkaç gündür aşırı yoruluyorum sebebi nedir acaba uyumamasının
M

Melis A.

4 Temmuz 2025 13:57
Aynı durumdayız 2aylık gündüz uyumuyo zorla sallayarak uyuruyorum 10dk sonra uyanıyor 1 aydan uzun süredir böyle uykudan ağlıyor ama uyuyamıyor ne zaman düzelecek bu
B

Bihter Ç.

4 Temmuz 2025 14:02
Gerçekten bende bilmiyorum, gözleri kızarıyor artık uykusuzluktan yine 10-15 dk uyuyor
Ç

Çağıl T.

4 Temmuz 2025 14:27
Ben de yanında olmasam asla uyumuyor hep bir temas halindeyiz ama ben hiçbir işimi yapamıyorum bu yüzden gündüzleri
B

Bihter Ç.

4 Temmuz 2025 14:30
Bende öyle hep onunla uğraşıyorum , fonları çekip odayı karartmayı deniyorum birde bakalım işe yarayacak mı
Y

Yasmina Y. Ö.

4 Temmuz 2025 14:57
2.ay atağında biz de bunları yaşamıştık. 3.aydan sonra yavaş yavaş düzelmeye başladı gündüz uykuları. Merak etmeyin. Doktorum bol temas istiyor ona istediğini vermemiz gerekir demişti.
M

Melis A.

4 Temmuz 2025 16:08
Bende temas istediğini düşünüyorum bu ara normalde mamayla besleniyor çok sütüm yok ama mememde sakinleşiyor sonra uyuyor azda olsa
A

Ayşe A.

4 Temmuz 2025 19:17
Ne kadar çok aynı durumu yaşayan varmış ya forum sürekli bu sorularla dolu yalnız değilmişim bizde yeni 3 aylık olduk ve gündüz uykumuz büyük problem ve çok yıpratıcı olmaya başladı çok uzun zamandır dışarı çıkarsa ancak pusetinde uyuyodu uzun uzun şimdi onda bile en fazla yarım saat uyuyor sonra etrafa bakınıcam diye uyumuyo ve gündüz hiç bişey yapamıyorum 8 9 gibi de gece uykusuna geçiyor ama sonrasında ben perişan olduğum için yine bişey yapamıyorum geçecek inşallah ama ne zaman bilmem çok yorgun hissediyorum kendimi
M

Merve Ç. A.

4 Temmuz 2025 20:48
Zamanında bende bu problemi yaşamış iki uyku gerilemesi geçirmiş 9 aylık bir anne olarak minik bir tavsiyede bulunmaya geldim. 2. Ay destekli uykuya geçiş dönemi oluyor sizi ilerleyen dönemlerde de yormayacak bir destek belirleyip onunla uyutmaya çalışabilirsiniz. Uyumadan önce emzirip (meme desteğini ilerleyen zamanlarda bıraktırması zor olabiliyor )bir ninni, baş okşama, kucakta ve ya yanında bolca temas siz ve bebeğiniz ne istiyorsa onunla uyutmayı deneyebilirsiniz. Hemen uyanırsa aynı desteği tekrar sunmanız bu şekilde uykularını uzatmanız gerekir. aynı durumu bende yaşadım. Sabah uyandıktan sonra ilk uyku 45 dk sonra ardından git gide bebeğinize göre 5 ve ya 10 dk arttırarak uykuya sokmayı deneyebilirsiniz. Her uyku min 50 mak 2 saat olmalı 2 saatten sonra kaldırmalısınız ki diğer uykuları ve gece uykuları etkilenmesin 18.30 son şekerleme uykusu ardından uyandıktan sonra artık bebeğinize göre arttırımlı saat aralığınız ne kadar olduysa maksimum 1.30 saate kadar dayanabiliyorlar yatırdığınız uyku gece uykusu olur. Uzmanlar bu aylarda gece güzdüz kavramını öğrendikleri için karartma perde kullanmayı tavsiye etmiyorlar. Gündüz aydınlık ortam hatta bazı uykular dışarda pusetinde yapılabilir. Gece ise uyansa bile karanlık ortamda ve ya hafif loş ışıkta emzirip uykuya döndürmeyi tavsiye ediyorlar. Ben bu şekilde yaparak çözmüştüm uykularını. Belki küçükte olsa bir faydam dokunur. Sağlıkla büyüsünler☺️
F

Fatma B.

6 Temmuz 2025 20:43
Ben beraber uyuyarak çözmüştüm ikinci ay uyku sorununu. Hem ben de dinlenmiş oluyordum onunla beraber işlerimi de gece uykusuna yatırınca yapıyordum. Şimdi 8,5 aylık yine uyku sorunu yaşamaya başladık bu sefer beraber uyumak da işe yaramıyor :) uykuya dalamıyor bir türlü ama biliyorum ki bu da geçecek. Sabır ve çokça sevgi ile çözeceğiz mutlaka .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir