Gündüz Uykularından Uyandırma

47 görüntüleme
S

Selin T.

21 Temmuz 2025 11:05
Bebeğim 19 aylık. 12 aylık olduğundan beridir gece uykusuna vakitli yatabilmesi için gündüz uykularını 1,5-2 saat civarında tutup, uyandırıyorum. Bazen sorun olmadan uyanıyor ama bazen çok zorlanıyor, ağlıyor uyandırdığım için. Etrafımdaki büyükler uyandırdığım için bana kızıyorlar. Ben de çok ama çok vicdan azabı çekiyorum uykusundan uyandırdığım için. Doğru mu yapıyorum uyandırarak? Lütfen yardım edin.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

21 Temmuz 2025 11:08
19 aylık bebeğinizin gece uykusu için gündüz uykularını kesmeniz ve vicdan azabı çekmeniz anlaşılır bir durum. Bu, ebeveynlerin sıkça yaşadığı bir ikilemdir. Bebeğinizin uykusundan zorla uyandırılması huzursuzluğa yol açabilir. Önemli olan, bebeğinizin hem gündüz hem gece kaliteli ve yeterli uyku almasıdır. Uyandığında zorlanıp zorlanmadığını gözlemleyin. Gündüz uyku süresini nazikçe ayarlayarak veya uyandırma yöntemini yumuşatarak durumu dengelemeyi deneyebilirsiniz. EÇok yoğun şekilde ndişeleriniz devam ederse, bir uyku uzmanı veya çocuk doktoru ile görüşmek faydalı olacaktır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir