Gündüz Uykuları Nasıl Olmalı 4.5 Aylık
151 görüntüleme
H
Hatice U.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 14:54
Merhaba bebeğim 4.5 aylık. Gündüz neredeyse 2 saatte bir uyutmaya çalışıyorum. Bazen kolaylıkla uyuyor bazen ağlayarak. Uyutmadığım zaman sanki huysuz oluyor sürekli mızmızlanıyor. Acaba uyuması için zorlamam yanlış mı ?
L
Lütfiye Y.
31 Mayıs 2026 15:03
Benim bebeğimde öyle bazen saat başı uyuyor bazen 3 saati buluyor uyanıklık süresi çok düzensiz. Bazen ağlayarak uyuyor 4 5 aylık
B
Büşra K.
31 Mayıs 2026 16:00
Biz de 4.5 aylığız. Eğer sancısı falan yoksa 1 saat 15 dk ya da 1 saat 30 dk da uyutuyorum. Gündüz uykuları kısa ama ne kadar uyusa kar. Hatta şuan daldığında yatağa bırakmaya çalışıyorum desteksiz uyumaya alışması için.
İ
İnanç B.
31 Mayıs 2026 16:05
Bende uyutmaya çalışıyorum ama çoğu zaman uyumamak için ağlıyor sonra uyumak için ağlıyor uyutmaya çalışırken yine ağlıyor kısır döngü gibi bizimkisi de 4.5 aylık ama uyumazsa daha huzursuz oluyor valla uğraşıyorum uyuması için zorla oluyor çoğu zaman başka türlü uykuya geçmiyor

Birce
31 Mayıs 2026 16:47
5 aylık oldu benim kızım ama 3 uykuyu geçmeden uyutuyorum ben her gün aynı saatlerde uyuyor ya da uykusu geliyor. 7:30 uyanış 09:30 ilk gündüz sonra 12:30 ikinci gündüz uykusu(en uzun bu sürüyor 1-2 saat kadar) sonra 16:30 gibi son gündüz uykusu oluyor. Gece de 20:30 gibi uyutuyorum 04:30a kadar deliksiz uyuyor. Emzirip tekrar yatırıyorum 07:30a kadar yine deliksiz uyuyor. Bir sonraki güne başlıyoruz. Ben bu sürede hiç kendim uyutmaya çalışmıyorum. Kendi uykusu geliyor zaten gözünü ovuşturmaya başladığı gibi emziriyorum uyuyor. Yaklaşık 2 aydır düzenimiz böyle çok rahat benim için

Hatice E.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 16:50
Benim bebeğimde 3,5 aylık uyku pencereleri dedikleri olayı yakalıyorum bu süre zarfındada bir süre sonra Birce hanım gibi uyku saatleri oturuyor zaten, bebeğinizin sinyallarini yakalayın zorla uyutmayın. Göz ovuşturma, boşluğa bakma gibi bende o şekilde düzen oturttum.
Yükleniyor...