Gündüz Fazla Gece Uyumama
96 görüntüleme
D
Dilara
2 Ağustos 2025 01:11
2 yaşında oğlum doğduğun beri hep aynıydı anlatacaklarım gündüz 2 3 saatte bir uyumak istiyo hala aynı bir kaç haftadır tek uyku yapıyo çift uykuda olsa sorun değişmiyo saat 9 10 11 hepsinde uyutmayı denedim 2 gibi uyanıyo sabah 6 7 gibi uyuyo öğlen 12-2 arası uyanıyo sabah erken uyandırmayıda denedim uyku eğitimi aldım daha önceki aylarda ama işe yaramadı doktora götürdüm her çocuğun uykusu kendi özelindedir normal denildi ama çok yıpratıcı artık böyle bişey yaşayan var mı çözümü nedir yada
Fatma U.
Uzman Psikolog
2 Ağustos 2025 06:08
Öncelikle, oğlunuzun gün içindeki aktivitelerini ve yorgunluk düzeyini gözden geçirin; belki de gündüz uykusu ihtiyacı azalmıştır ve bu da gece uyanmalarına neden oluyordur. Yatmadan önce sakinleştirici ve tutarlı bir rutin oluşturmaya devam edin. Gece uyandığında hemen müdahale etmek yerine, kendi kendine tekrar uykuya dalması için kısa bir süre tanıyın. Eğer uyku sorunları düzelmez ve sizi çok fazla etkilemeye devam ederse, bir çocuk uyku uzmanından daha detaylı bir değerlendirme ve destek almayı düşünebilirsiniz.