Günde 6 Kez Mama ?
90 görüntüleme
M
Mürüvvet U.
7 Ağustos 2025 10:09
Merhaba oğlum 11 aylık 8800 kilosu doktorumuz az buldu sadece ek gıda ve mama alıyor mamayı arttır günde 6 kez 4 saat arayla mama ver kalan zamandada ek gıda yedir dedi ama bana çok geldi ek gıda yiyip hemen 1.30 saat sonra mama içirmem gerekiyor Hiç acıkmazki nasıl vereceğim kafam karıştı sizce ?
M
Mürüvvet U.
7 Ağustos 2025 12:07
?
M
Mürüvvet U.
7 Ağustos 2025 12:08
S
Sena D. ..
7 Ağustos 2025 13:13
Doktor çok saçmalamış zaten onun yediği ne kadar olabilir ki ek gıda yese dahi 3 saat maksimum bişey yedirmezsiniz ki çocuğa ki bu büyük bebek çok kolay reddeder içmez benimki 7 aylık ek gıdaya başladığından beri mama biberon asla yok malesef sadece ek gıda 5 defa beslenir gece kalkarsa bi defa daha alır kalkmaz ise onu da yemez içmez

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
7 Ağustos 2025 13:27
Aşırı bi düşük kilo durumunuz yok, ki bence hareketli bir bebekse normal denilebilir. Israrla mamaya yüklenmek yerine öğünlerinde kalori ve besin değerini yükseltmek adına yağları (zeytinyağ, tereyağ, meyveli karışımlarda Hindistan cevizi yağı) kullanmayı ihmal etmeyin, 6 öğün yüksek miktarda mamadansa az az sık sık susuzluğunu gidermek gibi teklif edebilirsiniz.
M
Mürüvvet U.
7 Ağustos 2025 13:47
Bende öyle düşündüm çok hareketli bir bebek her öğününü özenle hazırlıyorum ama almıyor işte elimden geleni yapıyorum bende çok mama verme taraftarı değilim haklısınız