Gün İçinde Sürekli Emmek İstiyor

72 görüntüleme
T

Tubanur E.

Premium Üye
1 Nisan 2026 11:07
Bebeğim 2 ay 18 günlük dk 3545 gr şuan 7 kilo. Doğduğunda 9 gün yoğunbakımda yattı solunum sıkıntısıyla daha sonra 33 günlükken Rsv oldu 12 gün yoğunbakım 2 gün servis toplam 14 gün yine yatılı oldu. Geceleri genelde 5-6 saate kadar uyuyor ama gündüz sürekli bazen saat başı bazen 2 saatte bir emmek istiyor. Meme vermeyince ağlama krizlerine giriyor ne yapacağımı şaşırdım çocuk emzirmekten başka bişey yapamıyorum sabah 6 da veya 7 de uyanıyor sonra saat başı ağlıyor böyle olan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Nisan 2026 11:08
Gündüzleri sık sık emmek isteyen 2,5 aylık bir bebekle uğraşmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Bebeklerin bu dönemde sık sık emmek istemesi normaldir, ancak bunun nedenleri ve çözüm yolları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Bebeğin doğum ağırlığının 3545 gram, şu anki ağırlığının ise 7 kilo olması, doğru bir şekilde kilo aldığı şeklinde yorumlanabilir.

Bebeğinizi doğumdan itibaren zorlayan bazı sağlık sorunları yaşadığınızdan, bu durumun sütünüzü ve beslenmenizi etkileyip etkilemediği konusunda endişe duyabilirsiniz.

Geceleri 5-6 saat uyuyorsa bu uyku düzeninin aslında iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Sık sık emmek istemesinin nedenleri:
1. Doğru emzirme tekniği: Emzirme pozisyonunuz ve bebeğinizin doğru şekilde emmesi, sütünüzün yeterli ve etkili olmasına yardımcı olur.
2. Beslenme sıklığı ve süresi: Bebeğinizin beslenme düzenini gözlemleyin. Belki de sütünüz yetmiyor ya da beslenme süresi kısa bu nedenle aç kalıp sık sık emmek istiyor olabilir.
3. Gaz sancısı: Bebeğinizin gaz sancısı çekmesi de sık sık emmek istemesine neden olabilir.
4. Ruhsal durumunuz: Stres ve yorgunluk sütünüzü azaltabilir.

Çözüm önerileri:
1. Emzirme danışmanından destek alın: Bir uzmandan emzirme teknikleri hakkında bilgi alın.
2. Bebeğinizin kilosu ve boyunu takip edin: Haftalık kontrol ile bebeğinizin gelişimi takip edilebilir.
3. Sakin ve huzurlu bir ortam: Bebeğinizi sakin bir ortamda besleyin. Siz de beslenirken rahat olmalısınız.
4. Bebeğinizi uyuturken, beslenmeden başka seçenekler de sunabilirsiniz. Örneğin; taşıyıcı, beşik, uyutma şarkıları.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia Ç.

1 Nisan 2026 12:11
Benim bebeğim de böyleydi tam da bu ayda üzülmeyin geçecek kısa süre sonra.

Osman Gönülalın videosu var 2 aylık için onu izlemiştim . Bu dönemde bebekler sık sık emerek süt artırma çalışması yapar diyordu. Bunu bilince stresim azalmıştı.

Bir de bebeğiniz artık dış dünyayla ilgilenmeye başladı dışarı çıkarın diyordu. Evde oyalamak daha zor bazı emmeleri can sıkıntısına yapıyordu sanki. Her gün parka götürüp getirdim. Hava alınca hem daha rahat uyudu gündüz hem bebek arabasında kakasını kolay yapıyordu.
Ç

Çağla Ç.

1 Nisan 2026 12:15
Benim oğlum da böyleydi o kadar fazla süt emiyordu ki yorulmuştum sonra bir doktor bana sütün yetmiyor olabilir çocuk çekemiyor olabilir sütünün ne kadar olduğunu test et sağım yap dedi sağım yapıp birkaç defa çocuğa süt öyle verdim gerçekten çocuğun çekemediğini aslında damla damla yutkunduğunu ve doymadığını farkettim şimdi yaklaşık iki aydır sadece sütümü sağarak veriyorum Kilo alımı da iyiydi bu arada ama böyle çok yüksek bir kilosu yoktu Persentilin ortasındaydı eğer sağacak olursanız lütfen kaşıkla süt içirin
T

Tubanur E.

Premium Üye
1 Nisan 2026 12:23
Rabia Çerkez
Benim bebeğim de böyleydi tam da bu ayda üzülmeyin geçecek kısa süre sonra.

Osman Gönülalın videosu var 2 aylık için onu izlemiştim . Bu dönemde bebekler sık sık emerek süt artırma çalışması yapar diyordu. Bunu bilince stresim azalmıştı.

Bir de bebeğiniz artık dış dünyayla ilgilenmeye başladı dışarı çıkarın diyordu. Evde oyalamak daha zor bazı emmeleri can sıkıntısına yapıyordu sanki. Her gün parka götürüp getirdim. Hava alınca hem daha rahat uyudu gündüz hem bebek arabasında kakasını kolay yapıyordu.
Yanıtınız için teşekkür ederim ben de her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum inşallah geçer kendini de beni de çok yoruyor artık
T

Tubanur E.

Premium Üye
1 Nisan 2026 12:25
Çağla Çelik
Benim oğlum da böyleydi o kadar fazla süt emiyordu ki yorulmuştum sonra bir doktor bana sütün yetmiyor olabilir çocuk çekemiyor olabilir sütünün ne kadar olduğunu test et sağım yap dedi sağım yapıp birkaç defa çocuğa süt öyle verdim gerçekten çocuğun çekemediğini aslında damla damla yutkunduğunu ve doymadığını farkettim şimdi yaklaşık iki aydır sadece sütümü sağarak veriyorum Kilo alımı da iyiydi bu arada ama böyle çok yüksek bir kilosu yoktu Persentilin ortasındaydı eğer sağacak olursanız lütfen kaşıkla süt içirin
Yanıtınız için teşekkür ederim sütü çektiğini felan anlıyorum yutkunması gayet iyi bazen çok fazla emdiği için meme ucu hassasiyetim çok fazla oluyor sağıyorum miktarıda iyi gibi geliyor atak gibi bişey sanki şuan
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir