❗️ Grip ve Öksürük ❗️
70 görüntüleme

Betül ..
16 Ocak 2026 19:10
Kızım 3,5 yaşında öksürükle birlikte grip oldu.Sizler evde nasıl bir yol izliyorsunuz.Faydasını gördüğünüz,önerebileceğiniz bir şey var mı?Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler 🙏🏻
G
Gülcan Ş.
16 Ocak 2026 19:39
Cook gecmıs olsun Benim 4 yaşında ve 7 aylık iki kızm var büyük kızıma ıhlamur ballı sıcak süt ve calpol veriyordum birde sürekli burun yıkama temızlıgı yapıyordum büyük kızım burun temızlıgınde çok fayda gördü küçük kızma süt ve bal vermedim yasak çünkü hastalık diş birleşince antibiyotik ve hava tedavisine başladık

Betül ..
16 Ocak 2026 19:42
Merhaba Gülcan hanım biz burun temizliği yapamıyoruz çünkü direk burnu kanıyor o riske girmek istemiyorum.Ama cortair ve sf ile sabah akşam havaya başladım.2,5 hafta önce rsv atlattık antibiyotik içtik Crp 64 dü muhtemelen enfeksiyonu antibiyotik ile geçmiştir diye düşünüyorum Onun dışında şurupları kullanıyorum.Dut kurusunu kaynatıp içmekte öksürüğü kesiyor diyorlar ama denemekte fayda var..
M
Merve Y.
16 Ocak 2026 20:12
Odanın ısısnı 22/23 derecede neni 45/50 arasımda tutun. Çok kalın giydirmeyin. Öksürüğü kesmeyin öksürmesi geniz akıntısı olduşj için war geniz akımtısın geçmesi içinde tek çâre öksürmesi. Hergün mini bir banyo çok iyi gelir burnuna. Burnu çok tıkalıysa çekin çom çekmeniyn burnjunda ödeme sebebp olur ama1/2 damla serum fizyoolojim damlatablersniz. Ateşi yoksa halsizliği yoksa calpol wermeyn. Ne yaparsanız yapın 7/10 günden önce geçmez sadce konforlu geçirmesni sağlarsnız. Balı günde 1/2 kezden fazka wermeyin balgamı atmasını zorlasştırır ama öksürdğğ için boğazı yumuşatır.en öenmlisi nen we ısı kuru ve sıcakta öksürük çok artar hastalıkta. Uyurken başını 45 cm yğksekte tutun uzandğnda geniz akıntısı artıcak çok öksürecekçünkü . Geçmiş olsn
M
Merve Y.
16 Ocak 2026 20:13
Yemek yemiyosa sorun etmeyin ama bool ılık su,sıvı almasına dikkat edin
G
Gülcan Ş.
16 Ocak 2026 20:39
Bizimde burunda bir damla kadar kanama oluyordu ama damla seklınde degıl tahriş şeklinde bunu aile hekimine soyledıgımdeburun temızlıgı her yaptığında aspiratörle cekınce kulak çöpüne biraz vazelin sür burunun içine sür demıstı çok kurtarıcı oldu baya çünkü tek başına burun yıkamak yetmıyor aspiratörle çekmek de önemli bence sizde deneyin günde üç kez yıkamak yerine iki kez yapın