Grip mi Yoksa Rsv mi
104 görüntüleme
B
Bahar E.
28 Şubat 2026 22:19
Merhaba 8 aylığız 3 gündür ateşimiz 37.5 civarında ateş düşürücü veriyorum direnç göstermeden düşüyor fakat ilacın etkisi geçince 4-5 saat aralıklarla geri ateşleniyor öksürüğü var ama çok derinden değil acil doktoru ciğerleri temiz dedi boğazının kızarsığını söyleyip klamoks yazdı görüşleriniz nelerdir çok endişeliyim hiç rahat uyuyamıyor yavrum iştahıda kesildi
H
Hilal T.
28 Şubat 2026 22:37
Grip olsa ateşi 40ları bulurdu grip değil bence ama rsv tanısını da koyamayız tabii. Benim bebeğim de 6,5 aylıkken benzer şikayetlerle acile götürdüm öksürüğü de vardı acil doktoru boğazı kızarık dedi öksürük için burnunu yıkayın dedi bol bol ciğerleri temiz dedi. Beim çocuğum ateş düşürücü de kullanamadı kustu hep ama şikayetleri yavaş yavaş azaldı kendi kendine. Bol bol emzirdim ince giydirdim sık sık burnunu yıkadım çok şükür birkaç günde geçti size de bunları tavsiye ederim. Her doktor ilaç yazıyor bize acil doktoru antibiyotik yazmıştı kullanmadım çünkü viral enfeksiyon olduğunu biliyordum ve antibiyotik bir işe yaramazdı. Daha sonra çocuk doktoruna götürdüm öksürüğü devam ettiği için o da hiç dinlemeden allerji ve astım ilaçları yazdı onları da kullamadım viral enfeksiyonlar 10-15 güne kadar uzayarak iyileşiyor kendi kendine ben de osman hocaya ve araştırmalarıma güvenerek ilaçsız atlatmayı denedim çok şükür atlattık sizinki de umarım en kısa zamanda geçer geçmiş olsun
B
Bahar E.
1 Mart 2026 21:51
Dikkate alıcam çok teşekkür ederim
G
Gökçe T. ..
2 Mart 2026 00:54
Bebeğimde hırıltı ve balgamlı öksürük vardı. Ateşi 37 civarındaydı ilacı veriyorum düşüyordu sonra yine 37 civarına çıkıyordu. Sürüntü testi yapıldı Covid/Infuleanca/RSV için ne RSV pozitif çıktı. Antibiyotik asla kullanılmıyormuş bu virüs de. Serum fizyolojik ile sürekli buhar verdim ve ateşi olursa ateş düşürücü verdim yine bebeğim o şekilde rahatladı. rSV yi çok ağır atlatanlarda oluyormuş Allahım bütün çocuklarımızı korusun 🤲🏻 geçmiş olsun. Eğer başka bi hastalık belirtisi olmayıp sadece 37 civarında ateş ise de diş sancısını da olabilir..
B
Bahar E.
2 Mart 2026 11:34
Sabah çocuk doktorumuza götürdüm muayene için hırıltımız olmadığını kulağında hafif kızarıklık olduğunu şuan için endişe edilecek bi durum olmadığını söyledi herhangi bir test yapılmadı ama bugün diğer günlerimize nazaran çok daha iyiyiz. Sizede çok geçmiş olsun Rabbim tüm yavrucakları sağlıkla büyütmemizi nasip etsin teşekkürler