Grip
78 görüntüleme
G
Gülşah T.
20 Kasım 2025 09:32
Merhaba bebeğim 5 ay 24 günlük yaklaşık iki haftadır öksürüyor doktora gittik kanları akciğer filmi temiz çıktı ilaç vermedi burun temizliği yapmamı tavsiye etti fakat 2 gündür öksürük ve burun tıkanıklığı daha da arttı sürekli serum fizyolojikle açıyorum nebulizatörle serum fizyolojik uyguluyorum geçmiyor haliyle beslenemiyor da daha etkili yapabileceğim bir şey var mı öneriniz ateş hiç çıkmadı
A
Arzu.G
20 Kasım 2025 10:29
salgın hastalık sanırım ve baya uzun suruyor ayni durumdayız.oksuruk için soğan karanfil deneyebilirsiniz biz de bitek o ise yaradı en azından oksurmekten uykusu bolunmuyor. Corekotuyagi ve udi hindi yağı da denedim atesine iyi geliyor oksuruge de faydaliymis. Tabi ayıniz küçük doktora danışın yağlar için .bir de mustelanin gogus balsamini suruyorum bi deneyin şifa olur inşallah
G
Gülşah T.
20 Kasım 2025 10:30
Teşekkür ederim Arzu hanım
A
Ayşe
20 Kasım 2025 10:32
Merhaba benimde bebeğim 1,5 aylık aynı durumdayız ateş yok sadece burun tıkanıklığı ve arada öksürük var. Yapabildiğim tek şey serum fizyolojik ve aspiratör ile burun temizliği
G
Gülşah T.
20 Kasım 2025 10:33
Geçmiş olsun size de aynı durumdayız çok balgamlı öksürüyor kusacak gibi oluyor sık sık emzirmeye calısıyorum ama emmiyor da
S
S. B.
20 Kasım 2025 10:44
Merhaba benim bebeğim de 16 haftalık. Biz de benzer bir durum yaşıyoruz. İlk önce evden çıkmamama ve kimseyle de temas etmememe rağmen bende başladı sonra yavruma bulaştı tedbirli davranmama rağmen. Doktor sadece stetoskopla muayene etti ve ciğerlerinde sorun olmadığını, serum fizyolojik uygulayıp günde bir kez de aspiratörle çekmemizi söyledi. Uyuyamıyor bebeğim gece de gündüz de. Hapşırıyor, öksürüyor ve uykusu bölünüyor. Her beslenmeden önce serum fizyolojik uyguluyorum. Soğan, karanfil ve bahsettiğiniz yağları nasıl kullanıyorsunuz?ben emziremiyorum da sütüm iki aylıkken bitti. Antikor alamadığı için çok endişeleniyorum. Allah tüm bebeklerimize şifa versin en kısa zamanda ♥️
A
Arzu.G
20 Kasım 2025 11:02
@S. Bal oncelikle emziremediginiz için uzulmeyin evet sut koruyor ama suandaki grip salginina çok da bir faydası yok inanın aktif emziriyorum hatta hiçbirşey yiyemedigi için daha da sık emiyor ama 3gündür çekiyoruz . çörekotu ve udihindi yağını ayak altilarina gogsune sırtına masajla uyguluyorum yakici yağlar degil zaten zarar vereceğini sanmam 3aylık bebeği olan arkadaşım da kullanıyor ama yine de doktora danışin siz . yarim saat arayla oksurugu ateşi arttığı zamanlarda uyguluyorum. Soğanı da ortadan ikiye bolup yarim sogana 5-6 karanfil batiriyorum bas ucuna yatağına yakin yere koyuyorum hatta sabahtan beri oksurugunu kesip uyumasini sağlayan tek şey soğan oldu zararsız zaten deneyin mutlaka .burnunu da serumla sık sık temizleyip sırtına pat pat vurun ki balgamini atabilsin . Allah her anneye guc kuvvet versin insanin evladı hasta olunca canından can gidiyor . bir an once iyileşirler inşallah tum bebisler