Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığına Çözüm

234 görüntüleme
B

Burçin ..

8 Ocak 2026 22:33
Bebeğim7 aylık bir gözümde kanal tıkanıklığı var . Gün içinde masaj yapıyorum. Doktor 9 aylık olduğunda geçmezse sondalama ile açmamız gerek diyor . Bu olsun istemiyorum. Kanalı açmak için ne yapabilirim?
G

Gül

8 Ocak 2026 22:38
Masajı burundan göz pınarına doğru yapmalısınız bizim yöntem yanlıştı buna döndük
B

Burçin ..

8 Ocak 2026 22:39
Aşağıdan yukarı olacak şekildeki yani? Doktor göz çukuruna hafif bası ile yukarıdan aşağıya dairesel yapın demişti ? Yanlış mı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 22:50
İnternette göz doktorlarının önerdiği masajla açtık bizde ilk masajı günde dört defa 20 kere bastırarak hafif hafif diğer günler çoğaltarak gittik doğduğundan beri öyleydi 3 aylık kontrolünde başladım 2 ay boyunda günde20 defaya kadar çıktı ve şuan düzeldi çok şükür
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 22:52
Burundan göz kanalına doğru küçük parmağınızla hafif dokunuşlarla 20 defa sayıp bırakacaksınız inanın çıkan şeyleri sizde farkedersiniz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 22:57
Bize gittiğimiz doktor 1 yaşına kadar hiçbir doktor müdahale etmek istemez siz masaj ile açamazsanız 1 yaş kontrolünde açılır demişti
B

Burçin ..

8 Ocak 2026 23:02
1 yaş kontrolünde müdahale ile mi açılır denmişti? Gittiğimiz göz doktoru 1 yaş dolmadan hafif narkoz ile sondalama yaparız 10 dk işlem dedi . Bebeğime narkoz verilsin istemiyorum
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 23:12
Evet ama narkoz falan demedi
Lütfen bebeğinize sık sık masaj yapın YouTube dan doğru yöntemini anlatan doktorlar var onları izleyin inanın işe yarıyor
Gerek yok o işlemi yaptırmanıza eğer gerek görürlerse zaten yaparlar ama siz bol bol masaj yapın
B

Burçin ..

8 Ocak 2026 23:13
Çok teşekkür ederim🙏🏻
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 23:47
inşallah bebişinizin gözü hemen düzelir🥰
D

Deniz D. ..

9 Ocak 2026 07:28
Benim bebeğimde de doğuştan iki gözündede vardı, hergün masaj yaptım bol bol aylarca sürdü özel göz doktoruna götürdüm, 1 yaşındanönce müdahale edilemez dedi gerekirse 1 yaşına kadar hergün masaj dedi neysekibitti şükür olsun
B

Büşra N. T. ..

Premium Üye
16 Mayıs 2026 06:58
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir