Gözü Televizyonda

98 görüntüleme
K

Kübra Ö.

3 Ağustos 2025 17:48
Merhabalar, 10 haftalık bir kızım var. Gözü sürekli televizyonda 🤣 yani görmüyordur zaten vs diye kendimi kandırıyorum ama yine de bir size sorayım dedim. Resmen başını çevirip televizyona doğru bakıyor
Beyza E.

Beyza E.

3 Ağustos 2025 18:24
Evet uzağı göremiyor belki ama televizyonun ışığında etkileniyordur. İki yaşına kadar televizyondan uzak tutabildiğimiz kadar tutmalıyız. Bu sadece televizyona baktırmama olarak değil yanında da televizyon açık olmamalı. Sonuçta görmese de duyacak 😌 mümkünse bebeğiniz yanınızdayken televizyonu açmayalım ☺️
İ

İrem S. Ç. ..

7 Ağustos 2025 11:31
Benim bebişte 10 haftalık. Maalesef aynı şekilde oda bakıyor. Ben zaten televizyon izlemiyorum lakin babası veya ablası izlediğinde oda bakıyor ya kapattırıyorum yada ben bebişle yatak odasına gidiyorum. 0 ekran olması için mümkün mertebe elimden geleni yapıyorum. Televizyonu salona taşımayı düşünüyorum bir kaç aya 😅
İlsu O.

İlsu O.

10 Ağustos 2025 01:02
Merhaba; 0-3 yaş telefon, tablet, televizyon ekranına maruz kalmaması özellikle dil gelişimi için önemli. Ekranı görmüyor ama duyuyor bir şey olmaz diye düşündüğümüzde ses var ve buna görsel anlam eşlik etmediğinde bebeğiniz bilgiyi işleyemiyor. Bebeklerin ses çıkarma motivasyonu çevreden aldığı bilgiyle güçlenir. Bir süre sonra ses çıkarma azalabilir, duyusal algısını ve dikkatini birleştirmede zorlanabilir.
Aile büyükleri ile görüntülü konuşma bunu kapsamaz çünkü karşılıklı bir etkileşim vardır. Fakat bununda süresi ve sıklığı abartılmamalıdır.

Kendim ekran maruziyetini doğru bulmuyorum, her ne sebep olursa olsun. Buna mecbur kalıp veren annelerede saygı duyuyorum herkes çocuğunu istediği gibi büyütmekte özgür sonuçta 🙏🏻
E

Ezgi D.

12 Ağustos 2025 20:32
Ay evett, bizde şuan 14.haftadayız ve telefon tablet televizyon ne görse pür dikkat izlemeye çalışıyor 😂 sanırım ışık ve renk dikkatini çekiyor. Hatta ben de yön değiştiriyorum ya da olmadı kapatıyorum. İlgiyi hep bebişte bırakıyorum🌻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir