Gözde Sulanma Çapaklanma

737 görüntüleme
T

Tuğba D.

26 Temmuz 2026 22:36
6.5 aylık bebeğimin son 2 aydır falan gözü sulanmaya çapaklanmaya başladı çocuk dr önerisi ile damla kullandım geçmedi göz doktoruna götürdüm o da burun tıkanıklığına bağlıdır masaj yapın göz pınarlarına bir de burnunu temiz tutun çapak olursa damla kullanın deyince bunları yapmaya başladım alerji olabilir diye ilaç aldım fakat sık sık da burnunu temizlememe rağmen asla geçmedi çapakta oluyor ne yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Temmuz 2026 23:06
Göz sulanması ve çapaklanma, bebeklerde sık görülen sorunlardır. 6,5 aylık bebeğinde bu sorunu yaşıyorsan, öncelikle doktordan doktora farklılıklar olabileceğini bilmelisin.

Bebeğinin göz sağlığı için düzenli olarak göz doktoruna kontrole götürmeyi ihmal etmeyerek başlayabilirsin.
Göz sulanması ve çapaklanmanın nedenlerinden biri de alerji olabilir. Alerji testi yaptırarak, alerjiyi tetikleyen etmenleri öğrenebilirsin.
Göz doktorunun önerisi ile yaptığı gibi göz pınarlarına masaj yapabilirsin.
Bebeğinin burnunu düzenli olarak temiz tutmak, burun tıkanıklığını önleyerek, göz sulanması ve çapaklanmayı azaltabilir.
* Eğer damla kullanımı önerildiyse, doktorunun talimatlarına uyarak kullanmayı sürdürmen gerekir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba D.

27 Temmuz 2026 23:09
Burnunu temizliyorum sık sık bugün de serumla temizledim gözünü iyi geldi önce ama dışarı çıkınca yine akmaya başladı üstelik alerji için ilaç kullanıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir