Gözde Çapaklanma
59 görüntüleme
K
Kübra Y.
20 Haziran 2025 15:11
Bebeğim 4 aylık. Doğduğu günden beri gözü akıyor çapaklanıyor. Göz doktoruna götürdüm göz yaşı kanalları tıkalı dedi masaj önerisi ve damla verdi. Uyguluyorum zamanla da azaldığını görüyorum ama göz kapağında ara ara şişme oluyordu birkaç saate geçiyordu. Dün de oldu fakat şişlik geçmedi. Göz yaşı tıkanıklığından mı olur? Tıkanıklık ne zaman geçer?
F
Fatma S. ..
20 Haziran 2025 15:29
1 yaşa kadar geçmezse görüşelim dedi doktor. Nasıl yapıyorsunuz masajı dairesel hareketle mi? Göz doktoru göz pınarının oraya bastırın aşağı doğru çekin dedi. Diğer elinle başını tut. 2 aydır geçmeyen çapaklanma 1 günde geçti böyle yapınca.
K
Kübra Y.
20 Haziran 2025 16:12
Göz pınarına 5defa serçe parmağımla basıp bırakıyorum. Bir de sizinkini uygulayacağım
F
Fatma S. ..
20 Haziran 2025 16:57
Bastırıp aşağı çek diğer elinle kafasını tut ağlıyor çocuk ama normal dedi doktor. 10 kere yapın günde 4 kere tekrarlayın. 1 yaşa kadar hergün yap dedi
H
Hatice T. S.
20 Haziran 2025 16:59
Hafif ılık su ve pamukla kompres yapın ve göz pinarlarina daha sonra serçe parmağınız ile masaj yapın 10-15 saniye günde bunu 3 kez tekrarlayın
Yaklaşık 1 yaşına kadar sürüyor ama 1 yaşını aşarsa tekrar. Doktor kontrolü olmalı bence
Yaklaşık 1 yaşına kadar sürüyor ama 1 yaşını aşarsa tekrar. Doktor kontrolü olmalı bence