Gözde çapaklanma
194 görüntüleme
M
Melek Y. ..
30 Mayıs 2025 10:44
Hocam 3 aylık gözde sürekli çapaklanma oluyor
İ
İlayda D.
30 Mayıs 2025 11:49
Benim kayınvalidem demlenmiş soğumuş çayı pamukla ya da sallama çayın poşetini çok elini sürmeden sürüyordu oğluma gözünü temizliyordu hafifçe o baya işe yaramıştı bizde..
G
Gamze P.
30 Mayıs 2025 11:51
Bizde de oldu ılık suyla pamuk ıslatıp sildim hergun bazen o suyun içine kendi sütümu ekledim geçmezse yeşil olursa doktora gotur danla
H
Hatice K.
30 Mayıs 2025 12:57
Göze veya farklı bir organa süt damlatmak bildiğim kadarıyla zararlı
Z
Zümrüt A.
30 Mayıs 2025 17:10
Göz yaşı kanalı masajı yapın der buna Osman Hocam😌
E
Embiye M. ..
2 Haziran 2025 14:38
Kızım 1 aylıkken bende yaşadım göz yaşı kanalı tıkanıklığı dedi göze masaj ve damla verdi geçti sağ gözü düzeldi derken bu seferde solda çıktı aman siz dikkatli olun hergün göze masaj yapın ben günde 5 6 defa yapıyordum ve dedikleri gibi ılık sulu pamuk ve demlenmiş çayıda önerdi
M
Melis
2 Haziran 2025 17:49
Bizdede var dı göz doktor ü göz pınarı tıkalı oraya on defa bastır parmağınla dedi hergün yaptım 3günde geçti
S
Sabriye Y. D. ..
3 Haziran 2025 22:21
Merhabalar bizim de gözümüzde çapaklanma vardı çocuk doktorları hariç göz doktoruna da götürdüm ve göz kanalları tıkalı denildi masaj önerdiler onlara devam ettim 1 yaşına kadar, sol gözü 1 yaşına kadar hiç geçmeden devam etti, ara ara göz damlaları kullandık ama gerek yokmuş en son çocuk doktorumuz ve göz doktorumuz 1 yaşında geçer korkulacak birşey değil masaja devam et dedi geçmezse de küçük bir iğne gibi birşeyle açılır dedi, ama dediği gibi 12 ay 1 günlükken mucize bir şekilde geçti, soğuk çayla temiz bezle temizlerdim gözünü açamadığı zaman, masaj videolarını izleyin ve ona göre hareket edin ☺️
G
Gamze P.
5 Haziran 2025 06:00
Süt damlatma değil pamuğu sütle ıslatın fazla suyunu sıkıp silin sadece gözde sütun etkisi var araştırın isterseniz

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 03:18
Genellikle doğumdan sonra on gün civarında başlayan bir Çapaklanma göz kanat tıkanıklığı nedeniyle oluşur. Bunu gidermek için de annelerin masaj yaparak basitçe silme yapmaları yeterli oluyor. Gözü kapanacak kadar çok Çapaklanma varsa bu durumda antibiyotikli damla kullanmanız gerektiğini unutmayın.