Göz Siniri Rop Muayenesi
29 görüntüleme
E
Ezgi Ç.
12 Ocak 2026 10:05
Bebegim 1ay 18 günlükken rop kuayenesine götürdük. Sol gözününgorme sinir ucu küçük dendi kafasından ultrason çekildi cok şükürbi sorun yok dendi. Ama sanki sol gözüdaha kısık bakıyor ve bazen sağ gözü açıkken sol gözü kapalı kalıyor. Tam 40 haftalik doğdu hiçbir problemi de yoktu yoğunbakımda falan da kalmadı Göz muayenesine götürmeli miyim tekrar aynıyere 1 ay sonrasına randevu var ama yine de icim rahat etmedi
Ö
Özlem Y.
12 Ocak 2026 11:29
Merhabalar,
Bebeğiniz 40 haftalık doğdu ise neden rop muayenesi istendi acaba onu merak ettim
Benim bebegım 35 te doğdu ancak yoğun bakım veya küvez süreci olmadan atlattık çok şükür. Çocuk doktoru rop önermişti ama daha sonradan küveze girmediği ve düşük kiloda olmaması sebebi ile şart olmadığını belirtti bizde henüz yaptırmadık. 2.ayında göz teması kurup yavaştan takip başlıyor onlar olunca bizde yaptırmadık ancak doğru mu yaptık bilmiyorum. Evladınız sağlıkla büyüsün inşallah
Bebeğiniz 40 haftalık doğdu ise neden rop muayenesi istendi acaba onu merak ettim
Benim bebegım 35 te doğdu ancak yoğun bakım veya küvez süreci olmadan atlattık çok şükür. Çocuk doktoru rop önermişti ama daha sonradan küveze girmediği ve düşük kiloda olmaması sebebi ile şart olmadığını belirtti bizde henüz yaptırmadık. 2.ayında göz teması kurup yavaştan takip başlıyor onlar olunca bizde yaptırmadık ancak doğru mu yaptık bilmiyorum. Evladınız sağlıkla büyüsün inşallah
E
Ezgi Ç.
12 Ocak 2026 11:53
Merhaba bize yenidogan poliklinikde kontrolde söylendi gitmemiz bi problem oldugu icin değil. Yani doğru yaptınız ya da yapmadınız diyemem. Göz teması takip aktif gülümseme yüzümü tanıma hepsi var. Yapısal bir şey olabilir demişti doktor yani kisa boy uzun boy ya da kilolu zayıflik gibi birsey de olabilir dendi. Siz yine de Göz kontrolüne gittiğinizde doktorunuza soyleyin bence.
Teşekkür ederim sizde evladınızı sağlıkla büyütün🌸
Teşekkür ederim sizde evladınızı sağlıkla büyütün🌸