Göz Akması

34 görüntüleme
Ö

Özge Ç.

Premium Üye
16 Nisan 2026 21:35
50 günlük bebeğimin gözleri akıyor. Bir sağ bir sol gözü akıyor bazende ikisi beraber. Sol daha çok olmakla beraber sabahları açmakta zorlanıyor. Göz pınarına masaj yapıyorum siliyorum. Başka ne yapabilirim ne zaman geçer sürekli tekrar ediyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Nisan 2026 21:36
Bebeğinizin göz akması sorunu ile ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bu durum, genellikle gözyaşı kanallarının tıkanıklığından kaynaklanır ve sık görülen bir sorundur.

Masajın Önemi: Göz pınarlarına yaptığınız masaj doğru bir yaklaşım. Masaj, gözyaşı kanallarının açılmasına yardımcı olabilir. Göz doktorları ve pediatristler, bu yöntemi sık sık önerir.

Diğer Yapabileceğiniz Şeyler:
1. Göz Temizliği: Ilık suyla hazırladığınız ılık bir çay veya steril solüsyon kullanarak göz çevresini nazikçe temizleyin. Bu, gözdeki kir ve bakterilerin uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.
2. Gözyaşı Kanalı Masajı: Göz pınarlarına dairesel hareketlerle masaj yapın. Bunu günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
3. Doktor Muayenesi: Bebeğinizin gözlerini bir göz doktoru veya pediatriste göstermek en iyi seçenek. Doktor, gözleri inceleyerek tıkanıklığın durumunu değerlendirebilir ve gerekirse uygun tedavi veya damla reçete edebilir.

Ne Zaman Geçecek?: Gözyaşı kanalı tıkanıklığı genellikle 1 yaşına kadar kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda, tıkanıklık devam edebilir ve küçük bir operasyon gerekebilir.

Ek Notlar:
- Anne sütü vs. hurafeleri bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Doğrudan enfeksiyon riskini artırabilir.
- Gözyaşı kanallarının tam olarak açılana kadar, düzenli temizlik ve masaj yapmaya devam edin.

Bebeğinizin göz sağlığı yakından takip edilmesi gereken bir durum. Bir uzmandan profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göz Akması
2. Yenidoğan Göz Çapaklanması
3. Gözde Sarı Akıntı ve Çapaklanma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir