Göğus Ucunun Olmamasi
91 görüntüleme
D
Dilara Ç.
23 Temmuz 2025 08:03
Kızım 2 aylık meme ucum yok silikon kulaniyorum buda bizi zorluyor meme ucunun çıkması için ne yapabilirim 🙂
E
Esra Y.
23 Temmuz 2025 08:07
Pompa kullanabilirsin. Elektrikli olan özellikle iyi iş görüyor.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
23 Temmuz 2025 08:11
Bir iki dk sağım yapıp vakum etkisinden yararlanabilirsiniz, hemen arkasından bebeğinizi yerleştirdiğiniz de onunda emmesiyle ağzına rahatlıkla yerleşir. Yine 10 luk bir enjektörün ucunu kesip piston yönünü değiştirebilirsiniz sonrasında meme ucuna yerleştirip (hafifçe) çekerek vakum etkisiyle destekleyebilirsiniz. Bunları bebeğinizi emzirmeye başlayacağınızda yapıp hemen emzirmeye geçerseniz daha etkili olur. Tabii meme ucunuzun ve yapısının görerek değerlendirilmesi size özel tavsiye verilmesi daha uygun olur, rutin kontrollerine bebeğinizi götürdüğünüzde ebe polikliniği (artık bir çok hastanede var) veya hastanenin emzirme hemşiresine giderek destek isteyebilirsiniz.
E
Esra K.
23 Temmuz 2025 08:17
Meme ucunuz olmadan da emzirebilirsiniz benim de öyleydi deneyimlediğim için söylüyorum. Önemli olan bebeğin memeye alışmadı çok zorlayıcı bi süreç ama vazgeçmeden çabalarsanız bebek meme ucu olmadan da emebiliyor. Ben ilk önce silikon uçla emmrye başlatıyprdum biraz emmeye başlayınca ucu çıkarıp göğsümü tutmasını sağlıyordum çok uğraştım ama en sonunda tutmayı başarmıştı bebeğim.pes etmeden deneyin😊
D
Dilara Ç.
23 Temmuz 2025 08:19
teşekkür ederim her birinize ❤️☺️
D
Damla B.
23 Temmuz 2025 08:51
Benim de bebeğim 2 aylık. Hem meme ucum yok hem de göğüslerim büyük. Bebeğim ememedi biberon+silikon uçla ilerledim. Silikon uçla emerken bazen kendi mememi de teklif ettim. Çoğu kişi biberon verme kaşıkla besle meme reddi yapar, emzik verme alışır vs dedi ama hiçbirini dinlemedim. Biberonu ve emziği kullanınca çenesi güçlendi ve silikon ucu daha rahat kavramaya başladı. 1.ayın sonunda silikon ucu bir anda bıraktı ve mememi tuttu. Evet meme ucum çok az çıkıyor hala ve ağzında tutamayıp bırakıyor genellikle. Tekrar tutturmaya çalışıyorum biraz kavga biraz dövüşle tutuyor 😁 silikon uçla emerken bazen çıkarıp kendi memeni vermeyi dene bence inşallah memeni tutar çünkü uçla emzirmek ve eğer biberon da veriyorsan çok yorucu oluyor maalesef