Göğüs Ucunda Çıkan Beyaz Kabarcık

73 görüntüleme
E

Ece

1 Mart 2026 06:57
4 aylık kızım göğüs ucum çok acıyor sol göğüsümde çok acıyor sağım yaptım masaj yaptım azalıyor ama gecmıyor göğüs ucumdada beyaz bırsey çıktı ne olabılır bılmıyorum yardımcı olabilecek bırı var mı yaşayan yada ne olabılır
Ö

Özge

1 Mart 2026 07:00
susam yağı koyup bekletin göğüs ucu yaralarına çok iyi geliyor. ama umarim uçuk değildir o durumda emzirmek bile sakincali o göğüsten diye biliyorum
H

Hatice P.

1 Mart 2026 08:17
Merhaba süt kanalınız tıkanmış bende aynısını yaşadım çok ağrılı bir durum. Makineyle sağımdansa önce bebeği emzirip sonra elle sağım yapmak daha çok işe yarıyor biraz baskılayarak ama çok bastırmayın kanallara zarar vermesin masaj yapın. Duşta sıcak suyla da aynı şekilde masaj yapın. Bunları bir kaç kez tekrarlayın hafifleyerek geçer inşallah.
H

Hatice P.

1 Mart 2026 08:20
Beyaz uç için bana epsom tuzu önermişti emzirme danışmanı suda çözdürüp göğüs ucunu bekletmemi söylemişti ama ben iyice yumuşatıp masaj yaparak açmıştım orayı. Masaj yaparken pıt diye çıkmıştı orası. İçerdeki sütler pıhtılaşıp kanala yapışıyormuş tıkanıklığı onlar yapıyor malesef
C

Cansu ..

1 Mart 2026 08:47
Merhaba bende çok sık yaşıyorum bu durumu. Gümüş kapak ile beraber göğüs ucu kremi sürüp yumuşatıyorum uzun bi süre sonra duşa giriyorum mememe sıcak su ile masaj yaparak sütün meme ucunu akmaya zorlamasını sağlıyorum daha sonra hemen bebeğimi emziriyorum meme ucumu iyice ağzının ısısıyla ısıtmış oluyor bir kaç kere vakum etkisi için mememi üst damağına doğru bastırarak ağzından çekiyorum o çektikçe bende çekiyorum bazen uzun sürüyor ama genelde ucu açılıyor.

Ucunun hızlı iyileşmesi için için garmastan pomat isimli bir eczane kremi aldım ebemiz önermişti. Yara olduktan sonra diğerinden daha çok faydasını gördüm. Çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum sanırım sütümüz yağlı ve şekerli olduğu için ucunda birikiyormuş.
C

Ceyda Ü.

1 Mart 2026 10:07
Merhaba, süt incisi oldunuz sanırım. Bende de [4.ayda](4.ayda) oldu. Yetersiz su tüketiminden olabiliyor. Bende lahana yaprağı koymuştum. Hem sıcak hem soğuk şekilde sonrada emzirmiştim ve açılmıştı. Dilerseniz öncesinde sıcak duş alın sonra sıcak lahana yaprağı koyun(kaynar olmasın). Sonrada soğuk koyun o ısınınca alın. Sonra emzirin. Umarım işe yarar geçmiş olsun 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir