Göğüs Ucu Yarası
228 görüntüleme

Zeynep G.
4 Temmuz 2026 23:53
Kızlar merhaba , 1 aylık bebeğim var göğüs ucum çok kötü yara . Neler iyi gelir lütfen bilgilendirir misinizz .

Göktenur B.
5 Temmuz 2026 00:11
Lansinoh markası var göğüs ucu kremi çok iyi hemde içeriği temiz sürdükten sonra bile bebeğinizi emzirebilirsiniz

Zeynep G.
5 Temmuz 2026 00:12
Lansinoh markası var göğüs ucu kremi çok iyi hemde içeriği temiz sürdükten sonra bile bebeğinizi emzirebilirsiniz
H
Hatice A.
5 Temmuz 2026 00:18
Teşekkür ederimm denedim hatta deniyorumda ama işe yaramadı
C
Canan T. ..
5 Temmuz 2026 00:55
Yani bulunur mu bilmiyorum ama ayva çekirdeğinden jel yapabilirsiniz. 8-10 tane ayva çekirdeğini ufak bir kaba koyun üzerini geçecek kadar su koyun ve bir gece beklesin. Ertesi güne jel kıvamına gelmiş olacak. Bir de benim de çok yaram vardı ve mecburen dışarı çıkarken göğüs pedi falan kullanıyordum. Sağlık ocağında hemşire mümkün olduğunca bu göğüs pedlerinden iyileşene kadar kullanma çünkü iyileşmesi için havayla teması gerek demişti. Zaten göğüslerime banyoda su değdiğinde bile jilet atmış gibi acıyordu. Ben de bir kaç eski tişörtümün göğüs kısmını kestim evde misafir yokken deli gibi göğüslerim açık gezdim, yattım. Ona rağmen iyileşmesi 1 Aya yakın sürdü. Tabi her yere süt damladı, yatak nevresim vs perişan oldu ama yapacak bir şey yok. Nevresimdeki süt lekeleri defalarca yıkamaya rağmen duruyor. Bir de zeytinyağı sürün diyorlar ama öncesinde zeytinyağının asitini kırmak için çelik bir kapta kaynama noktasına yakın olacak şekilde ( hani böyle kaynamadan önce bir iki ufak baloncuk yapar gibi oluyor ya) ıstın sonra iyice soğuduktan sonra kendinize ve bebeğin cildine(pişik için popoya) sürün demişlerdi.
K
Kübra B.
5 Temmuz 2026 00:57
Garmastan krem var ama emzirmeden önce iyice yıkamanız lazım. Benim 1 haftada açık yaralarım anca bu kremle geçti sürünce hemen kapatmadım açık tuttum göğüs kalkanı kullandım bir de kıyafete değmesin diye. Bir de sadece meme ucunu değil de tam kavramasını sağla yoksa yaran daha da acır
Ç
Çağla y.
5 Temmuz 2026 01:00
Garmastandan daha etkili bir yol yok hepsini denedim
E
Esra
5 Temmuz 2026 01:22
Tahin yağı öneririm hiç bir krem hiç bir şey işe yaramamıştı yağı sürüp göğüs pedi kullanın sadece bebeğinizi emzireceğinizde temizleyin
E
Ece ..
5 Temmuz 2026 01:28
Merhaba çok geçmiş olsun çok iyi bilirim bende o acıyı, her şeyi denedim bende en etkili tahin yağı oldu(bildiğimiz tahinin üstünde kalan yağ) bir de hava alması gerekiyor o yüzden evde göğüslerim açık geziyordum. Emzirirken kahverengi kısmın tamamının bebeğin ağzına girmesi gerekiyor yoksa yaralar tekrarlayabilir.
S
Sümeyra
5 Temmuz 2026 01:35
Beni kurtaran şey Oval kapaktı plastik bir şey ama içine sütte birikiyor boşa gitmiyor emzirme danışmanı aldırmıştı hastanedeki
Z
Zeynep N. İ.
5 Temmuz 2026 02:28
Zeynep hanım geçmiş olsun, bende aynı süreçten geçtim. Lansinoh kremi sürüp gümüş kapak kullandım en son düzenli olarak ve bir noktadan sonra yaralarım geçti, acım azaldı bunu aslında zamana da bağlıyorum, 40'ın bir hikmeti var biraz daha sabır Diğer yöntemlerde istikrarlı olmamıştım işe yaramadığını düşünüp çok şeyi sürdürmedim. Bir emzirme danışmanı da fito krem ve gümüş kapak önermişti ama onu kullanınca temizlemek gerekiyor. Gümüşün yara onarıcı etkisi var, bir şans verin derim hiç inanarak kullanmasamda faydalı oldu bende. Bebek size siz ona daha da alışınca unutacağınız anılara dönüşecek bunlar merak etmeyin.
Z
Zeynep N. İ.
5 Temmuz 2026 02:32
Zeynep hanım geçmiş olsun, bende aynı süreçten geçtim. Lansinoh kremi sürüp gümüş kapak kullandım en son düzenli olarak ve bir noktadan sonra yaralarım geçti, acım azaldı bunu aslında zamana da bağlıyorum, 40'ın bir hikmeti var biraz daha sabır Diğer yöntemlerde istikrarlı olmamıştım işe yaramadığını düşünüp çok şeyi sürdürmedim. Bir emzirme danışmanı da fito krem ve gümüş kapak önermişti ama onu kullanınca temizlemek gerekiyor. Gümüşün yara onarıcı etkisi var, bir şans verin derim hiç inanarak kullanmasamda faydalı oldu bende. Bebek size siz ona daha da alışınca unutacağınız anılara dönüşecek bunlar merak etmeyin.

Esma
Premium Üye
5 Temmuz 2026 03:32
mamajoo nun göğüs kalkanları çok ferahlattı beni
B
Betül ..
5 Temmuz 2026 11:55
fito ve madecassol kremi azıcık alıp karıştırın göğüs ucunuza sürün ama emzirmeden önce iyice yıkayın ve emzirmeden önce de lansinoh krem sürüp göğüs ucunu yumuşatıp emzirin inanın 3-4 güne geçecek
s
sslslsl
5 Temmuz 2026 13:15
lansinoh krem ve gumus kapak en etkilisi. yaralar gecince de gogus kalkani kullandim hep icine akan sutlerde birikiyor birikenleri de buzluga atiyordum

Begüm A.
5 Temmuz 2026 13:26
Bana da lansinoh krem ,ayva çekirdeğinden jel yapmıştık o ve Philips’in göğüs kalkanı çok iyi gelmişti
Yükleniyor...