Göğüs Ucu Çatlağı

702 görüntüleme
E

Elif

27 Nisan 2026 11:25
doğum yapalı 2 ay oldu hâlâ göğüs ucu çatlağı problemi yaşıyorum kullanmadığım şey kalmadı. Neler önerirsiniz?
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

27 Nisan 2026 11:37
Kendi sütüm fayda etmedi lansinoh krem gümüş kapak fayda etmedi silikon uc aldım öyle rahatladım ama sonra da canım acıyacak diye korkup onsuz emzirmek istemedim en mantıklısı dinlendirmek birini emzirip diğerini sağın dinlendirin krem sürün rahatlasın
E

Elif

27 Nisan 2026 11:44
birkaç gün birini sağdım diğerini emzirdim iyi olan göğüsüm de çatladı şimdi ikisi de çatlak ne yaptıysam fayda etmiyor
Ş

Şeyma E.

27 Nisan 2026 11:47
Emzirme tekniğinizden emin olun bebek doğru tutamadığında çatlak oluşur diye biliyorum
M

Melike

27 Nisan 2026 12:05
47 gün oldu benimde hala aynı doktor tutuşunun doğru olduğunu söyledi sanırım gün içinde çok fazla emdiği için iyileşme sağlanamıyor
S

Sibel ..

Premium Üye
27 Nisan 2026 12:10
Bebeğin meme ucunu değil kahverengi ağzına alması gerekiyor. Yanlış tutunca ne sürerseniz sürün fayda görmezsiniz. Her yanlış tuttugunda çıkarıp tekrar tutturmayı deneyin. Kahverengi kısmı elinizle küçülterek ağzına vermeye çalışın
S

Sibel ..

Premium Üye
27 Nisan 2026 12:11
Mevcut yara için de lansinoh krem en iyi fayda verenlerden
S

Sibel ..

Premium Üye
27 Nisan 2026 12:13
Emzirme işini kanama yoksa devam edin ama kan varsa bebek kanı yutabilir. Kanama geçene kadar sağım tavsiye ederim. Kanama da yoksa ağrısa bile emzirmenizi tavsiye ederim bebeğin memeden uzaklaşmaması için
K

Kevser Y. Y.

27 Nisan 2026 13:00
Tahin yağı kullandım faydasını gördüm
Ş

Şeyma S.

27 Nisan 2026 16:30
Garmastan pomat öneririm. Kuzenimin çok kötüydü doktoru bu kremi yazdı ve iyileşti. Bende aynı sorunu yaşıyorum bugün aldım kullanıyorum şuan. Lansinoh tedavi etmiyor bence sadece nemli tutmak için kullanabilirsiniz
Z

Z.G

27 Nisan 2026 17:24
Ben soğan suyu ve tahinin yağını sürmüştüm hangisi iyileştirdi bilmiyorum ama geçtş
S

Sema

28 Nisan 2026 00:15
Sarı kantaron yağı bu konuda çok iyi hemen iyileşiyor ama süründe meme ucunuza streşleyinki orası nemli kalsın
Ü

Ümmü

28 Nisan 2026 12:56
Lansinoh krem sürüp her emzirme sonrası gümüş kapak taktım geçti asla silikon uç kullanmayın bebek küçükse çenesi yorulup emmeyi bırakıyor yeterli beslenemiyor benim göğüs ucum içe çökük olduğu için ilk 3 hafta kullandım tutmadı Bebek göğsümü diye sonra yüzde 10 kilo kayıp etti kafaya taktım ve ucu bıraktırmak için elimden gelen herşeyi yaptım silikon uçta göğüs ucuna uygun olmadığı için yara etmişti her marka uç denedim olmadı bebeğim tutmaya başlayınca yaralarım geçti krem ve gümüş kapakta kullandım
E

Elif T.

29 Nisan 2026 01:18
Yani biraz garip olacak ama yorumlardaki her şey dahil denemediğim şey kalmamıştı, annem bebek emdikçe iyileşecek diyip durdu ben de aldırmayıp çözüm yollarını denedim ama hakikaten öyle oldu yani zamanla düzeldi. Göğüs kalkanı dışında bir şeyden fayda göremedim ben. Ama emin olun geçiyor çok daha rahat emzirdiğiniz zamanlar geliyor unutuyorsunuz. Allah kolaylık versin bir an önce iyileşin umarım 🌸

N.

29 Nisan 2026 10:19
5. Aya doğru giderken göğüs yaram ancak iyileşiyor. Parçalanmisti benimki bana çare olan şey garmastan pomad ve gümüş kapak oldu. Geceleri bu kremi bolca hep sürdüm. Gece gündüz de gümüş kapak taktım. Çok acısa da emzirmeye devam ettim Mastit olmamak için. (Bebeğin emmesi gibi elle ya da makine ile sağmak göğsü tam boşaltmiyor o yüzden emzirdim.)
Burcu

Burcu

7 Mayıs 2026 21:28
Elif
birkaç gün birini sağdım diğerini emzirdim iyi olan göğüsüm de çatladı şimdi ikisi de çatlak ne yaptıysam fayda etmiyor
Hala aynıysa ayva çekirdeğini suda bekletin bir süre bekleyince jel kıvamını alıyor jel gibi olunca göğüs ucunuza sürün bebeğe bir zararı yok ben onunla toparladım tam iyileşme sağlamak için bebeğin memeyi tam kavraması gerekiyor malesef bu uzun sürüyor ben 3 ay neredeyse acı çektim ama ayva çekirdeği gerçekten yarayı hızlı iyileştiyor
Z

Zeynep Ö.

25 Mayıs 2026 22:20
Göğüs kalkanı alın krem sürüp kalkan ile kapatın birer meme olacak şekilde sırayla değiştirin kalkan nemli tutuyor krem ile birlikte onarımı hızlanıyor mutlaka bebeğin memeyi tam kavradığından emin olun
H

Hacer D.

9 Haziran 2026 21:24
Benimde yaram vardı hatta bebeğim kanayan yaradan kan bile yutmuştu acilde ki doktor hematan yazdı 2 gün içinde yara falan kalmadı lansinoh falan bı ise yaramıyor açık hatanız varsa hametan kullanın
N

Nilay

10 Haziran 2026 20:52
Gümüş kapak, Lansinoh krem, vb. kullandım ama tek işe yarayan kuru tutmak oldu. Yine Lansinoh’un göğüs pedini kullanıyorum. Benimkinin çatlama nedeni nemli kalmasıydı büyük ihtimalle.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir