Göğsün Sönmesi
88 görüntüleme
E
Elif
11 Aralık 2025 17:59
5 aydır düzenli emziriyorum. Oğlumu hep emzirdim. Zayıf bir insanım çok yemek yiyemem ve şu anda da yemem azaldı stresli bir hayatım var. Göğüslerimde sönme fark ediyorum.eskisi gibi içi dolu değil gibi sanki sütüm azalmış gibi bebek de emerken3-5 sm emip geri çekilip ağlıyor sonra geri memeye geliyor. Sizce sebebi nedir, sütüm azalmış mıdır

Merve Ö.
11 Aralık 2025 19:22
4-5 ay civarında meme terbiyesi diye br kavram var. Tam olarak o oluşuyormuş göğüste. Osman hocanın da bir videosu vardı bu konuda. Aslında gayet doğal ve olması gereken br süreç. Araştırdığınızda içiniz rahat eder umarım.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Aralık 2025 08:58
@Elif Kamış hanım ilk günlerde özellikle ilk bir ayda göğüslerinizdeki şişlik dolgunluk gayet normal çünkü süt memeye alışmaya çalışıyordu ve bu şekilde sütünüz artıyordu ama şu anda artık süt göğüs kanallarına alıştı bebek aktif bir şekilde emmeye başladı ve artık önceki gibi doluluk ve sertlik hissi olmuyor endişe edeceğiniz bir durum yok burada dikkat etmeniz gereken şey bebeğinizin kilo alımı güzel mi günlük çitli bez sayısı 4-5 bez ve üzeri mi bebek emzirme sonrası ya da gün içerisinde huzurlu mutlu ve sakin mi bunlara baktığımızda her şey normalse endişe etmeyin her annenin sütü bebeğine özel üretilir 👍