Göğsüm Acıyor
213 görüntüleme
H
Hatice A.
25 Haziran 2026 06:14
Bebeğim 38 günlük. İlk haftadan sonra mama vermeye başladım çişli bez sayısı çok az, kilosu ve sarılık değeri sınırda olduğu için doktor önermişti. Kaşıkla çok hava yuttuğu için biberonla verdim ama son bir haftadır uyanıkken beni emmiyor kendini geriye doğru atıyor memede. Zaten süt akışım da yavaş bende o yüzden bebek emmeden sağım yapmıyorum. Dün tüm gün emzirmeyi deneyerek geçti, şimdi mi emer birazdan mı emer derken hiç sağım yapmadım. Özellikle tek göğsüm geceden beri acıyor, ağrı gibi değil dokunduğum da sanki çarpıp morarmış bir uzvuma dokunuyormuşum gibi acı hissediyorum.
Emzirme konusunda da çok acemiyim ne yapmalıyım bu acı normal mi yoksa süt kanalları mı tıkanıyor?
Emzirme konusunda da çok acemiyim ne yapmalıyım bu acı normal mi yoksa süt kanalları mı tıkanıyor?
N
Nazlıcan
Premium Üye
25 Haziran 2026 06:34
Benim bebeğim de küveze alındığı için ben de yaşamıştım bu durumu, göğüslerim taş gibi ve kafam kadar olmuşlardı yanlışlıkla elim bile değse ağlatacak kadar acıyordu. Yaşlı bir tanıdığımız şey demişti, sıcak bir banyoya gir (dayanabileceğin kadar ama biraz buhar olursa iyi oluyor), güzelce o suyla vücudunu yumuşatıp dikdörtgen beyaz sabunlar var ya onlarla omzundan göğsüne doğru bastırarak masaj yap o suyun altında.
Siz süt akışınız yavaş da olsa göğsünüzü rahatlatın sağımla, o hem yeni süt üretimini destekler hem de sağım yaptıkça süt tazyikleniyor. Bir de hem bebişim rahat emmesi için hem de sütünüz için gün içinde 1-2 emzirmeyi banyoda yapabilirsiniz bayağı faydası olduğunu söylüyorlar, bir de benim bebiş meme reddi yaptığında uyanıksa eğer yürüyerek emziriyorum o zaman emiyor, veya uykuluyken emziriyorum. Belki faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun, bebişiniz sağlıkla büyüsün
Siz süt akışınız yavaş da olsa göğsünüzü rahatlatın sağımla, o hem yeni süt üretimini destekler hem de sağım yaptıkça süt tazyikleniyor. Bir de hem bebişim rahat emmesi için hem de sütünüz için gün içinde 1-2 emzirmeyi banyoda yapabilirsiniz bayağı faydası olduğunu söylüyorlar, bir de benim bebiş meme reddi yaptığında uyanıksa eğer yürüyerek emziriyorum o zaman emiyor, veya uykuluyken emziriyorum. Belki faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun, bebişiniz sağlıkla büyüsün
M
Meryem ..
Premium Üye
25 Haziran 2026 08:54
Duşta masaj ve elle sağım yapın internette videolara bakarak. Amacınız sıcak kompres yapmak olsun özellikle emzirme öncesi sıcak havlu olur saç kurutma makinesi olur… Bebeğiniz emdikçe sütünüz artacaktır uykulu emzirmeye çalışın bi de farklı pozisyonlar deneyim özellikle koltukaltı beni çok rahatlatıyordu. Memenizi arada bir elleyip belirli yerde tıkanıklık var mı diye kontrol edin veee olabildiğince uyku 🙏🏻 Bir de kendini çok geri atıp ağlıyorsa gazı olabilir sürekli gazını çıkarın emzirme esnası sonrası…
H
Hatice A.
25 Haziran 2026 09:30
göğsüm sert değil ama içi acıyor.
Doğum sonrası ilk süt inmeye başladığında söylediğiniz şeyleri denemiştim bugün tekrar deneyeyim umarım geçer.
İlk oğlum emmemişti sağıp vermiştim, bunda direnmeye çalışıyorum ama bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim 🤦🏻♀️
Doğum sonrası ilk süt inmeye başladığında söylediğiniz şeyleri denemiştim bugün tekrar deneyeyim umarım geçer.
İlk oğlum emmemişti sağıp vermiştim, bunda direnmeye çalışıyorum ama bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim 🤦🏻♀️
N
Nazlıcan
Premium Üye
25 Haziran 2026 09:50
N
Nur ..
25 Haziran 2026 10:50
Emzirirken ya da sağım yaparken vakum esnasında acıyan kısımdan meme ucuna doğru masaj yapın elinizle sütü ittiriyomuş gibi bununla rahatlarsınız. Bebişi de pilates topu üzerinde emzirmeyi deneyin yaylanmanın etkisiyle daha rahat emiyolar

Hatice E.
Premium Üye
25 Haziran 2026 12:47
Yükleniyor...