Gıda Alerjisi

44 görüntüleme
N

Nazlı

5 Mart 2026 12:18
Merhaba bebeğim 7 aylık. 5.5 aylıkken tadımlara başladık. Şimdiye kadar herhangi bir alerji durumu yoktu ancak son 1-2 haftadır dirseklerinde karnında ağız kenarında hatta göz çevresinde kısmi pütürcükler kızarıklıklar var. Doktor egzamadır nemlendirin dedi ama işe yaramıyor artıyor tam tersi.

Bugün kakasında bir kaç damla kadar kan lekesi görünce endişelendim. İshal ve mukuslu kakası yok bu arada. Dr Osman Bey in alerji ile ilgili videosunu izledim alerji olabilir diye düşündüm. Şimdi sorularım şu şekilde:

-Besin alerjisi besinden ne kadar süre sonra ortaya çıkıyor

-Sürekli yediği bir şey sonradan alerji yapabilir mi

-Hazır yoğurtlar alerji yapar mı

-Normalde anne sütü ve mama alan bebekte yoğurt/peynir alerjisi olabilir mi

-Neyin alerji yaptığını anlamam için son 2-3 güne bakmam yeterli mi

Cevaplayabildiğiniz kadarıyla şimdiden teşekkür ederim
Z

Zlyh z.

5 Mart 2026 12:36
Benim kızımda tadımlarda alerjisi olan besinlere hemen dudak kenarlarında kırmızılıklar oluşarak kendini gösterdi ve birdaha vermedim . 3 gün kuralı adı altında 3 gün denemeniz yeterli olur bence . Sizin bebeğinizin tepkileride direk alerji belirtileri emziriyorsanız sizin yedikleriniz de önemli süt ürünleri kuruyemişler alerjen besinler olarak başı çekiyor
N

Nazlı

5 Mart 2026 12:57

Zlyh zlyh

Benim kızımda tadımlarda alerjisi olan besinlere hemen dudak kenarlarında kırmızılıklar oluşarak kendini gösterdi ve birdaha vermedim . 3 gün kuralı adı altında 3 gün denemeniz yeterli olur bence . Sizin bebeğinizin tepkileride direk alerji belirtileri emziriyorsanız sizin yedikleriniz de önemli süt ürünleri kuruyemişler alerjen besinler olarak başı çekiyor

Benim yediklerime de baktım ancak doğumdan beri yediğim şeyler sıkıntı olmamıştı. Son 2-3 haftadır yumurta beyazı, peynir ve yoğurt verdim. Yoğurdu son zamanlarda kendim yapmadım. Hazır yoğurt verdim. Önceden ben mayalamıştım bir sıkıntı yoktu. Yumurta sarısı önce denedi bişey olmadı ama son 1-2 haftadır ayırmadan veriyordum. Belki beyazı da yapmış olabilir. Dediğiniz gibi bi kaç gün bende yoğurt yemeyip bebeğime de yedirmeyeceğim. Yumurta beyazına da dikkat etsem iyi olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir