Geri Çagırılan Mama

91 görüntüleme
K

Kübra E. ..

7 Şubat 2026 19:38
Kullandogım mama geri cagırıldı ve keçi sütü mamaya başlamak istiyorum direk başlayabilir miyim markası hipp
S

Selin E.

7 Şubat 2026 19:43
Ben direkt geçmiştim sorun olmadı
K

Kübra E. ..

7 Şubat 2026 19:43

Selin Erçelik

Ben direkt geçmiştim sorun olmadı

Alerji riski var mi biliyor musun ?
S

Selin E.

7 Şubat 2026 19:46
Tam bilmiyorum fakat mantık yürüttüğümde mamalae birbirine çok yakın zaten diye düşündüm. Alerjiden korkuyosanız eski mamasını verirlen içine biraz karıştırıp gözleyin isterseniz
R

Rabia Ş. ..

7 Şubat 2026 20:06
İlk mamaya başlarken allerji riski ne ise bu mamada da o. Ya da ek gıda döneminizde vereceğini her gıda da aynı şekilde allerji riski tabi ki taşıyor. Falat bunu denemeden bilemezsiniz.
K

Kübra E. ..

7 Şubat 2026 20:07

Rabia

İlk mamaya başlarken allerji riski ne ise bu mamada da o. Ya da ek gıda döneminizde vereceğini her gıda da aynı şekilde allerji riski tabi ki taşıyor. Falat bunu denemeden bilemezsiniz.

Hmm şimdi gidip alacağım ama doktora sorun dıyorlar ve haftasonu bu gun elimde başka mama yok
R

Rabia Ş. ..

7 Şubat 2026 20:08
Çekindiğiniz nokta sadece allerji mi?
K

Kübra E. ..

7 Şubat 2026 20:09

Rabia

Çekindiğiniz nokta sadece allerji mi?

Evet çünkü bebeğimin yüzünde egzama oldugu için kortizonlu krem kullanıyorum şimdi bir de tekrardan alerji olmasını istemiyorum
R

Rabia Ş. ..

7 Şubat 2026 20:13
Öncelikle egzama dediğiniz döküntü her zaman allerjik değildir. Tekrarlama ihtimali her zaman vardır egzamanın özellikle kortizon ile baskılanıyorsa. Keçi sütü içinceki proteinler açısında anne sütüne daha benzerdir ama pratikte inek sütü bazlı mamalar daha çok tercih edilir. Yine de ben bebeğimi doğumundan itibaren keçi sütü içerikli mama kullandım. Her hangi bir ekstra gaz ya da kabızlık gibi bir durum görmedim. Ama ilk başta dediğim gibi alleji ihtimalini kimse bilemez tek yol denemektir. Burada şöyle bir durum daha var endişelenmeniz gereken. Şu an alacağınız mamanın tadını da beğenmeyebilir. O yüzden eğer yarın başka bir mamya ulaşımınız olmayacaksa ben sizin yerinizde olsam toplatılan partileri yayınlayan firmanın toplatılmayan ürününü de alırdım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir