Gereksiz Antibiyotik Kullanımı
49 görüntüleme
A
Aslı Ş.
8 Aralık 2025 11:04
Merhaba,viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmaya gerek olmayabiliyor bilgisine sahibim
Oğlum 17 aylık hırıltısı var 3 gün falan buhar tedavisi yaptım sonra hırıltı azalmayınca doktora götürdüm
Boğazında ve kulağında enfeksiyon var dedi
O da buhar için ilaç verdi ve antibiyotik yazdı fakat ben kullanmak istemiyorum. Çünkü oğlum huzursuz değil öksürük vardı ballı karışım, oda nemini ayarlamak ve buhar ile öksürüğü geçti. Kızarıklıklık olduğunda antibiyotik kullanmak gerekir mi?bu tarz hastalıkta ne olursa kullanalım? Böyle net bir bilgi bilen var mı? Daha önce bronşiolit geçmişi var. Ateş yok huzursuzluk yok diş çıkartma dönemi
Oğlum 17 aylık hırıltısı var 3 gün falan buhar tedavisi yaptım sonra hırıltı azalmayınca doktora götürdüm
Boğazında ve kulağında enfeksiyon var dedi
O da buhar için ilaç verdi ve antibiyotik yazdı fakat ben kullanmak istemiyorum. Çünkü oğlum huzursuz değil öksürük vardı ballı karışım, oda nemini ayarlamak ve buhar ile öksürüğü geçti. Kızarıklıklık olduğunda antibiyotik kullanmak gerekir mi?bu tarz hastalıkta ne olursa kullanalım? Böyle net bir bilgi bilen var mı? Daha önce bronşiolit geçmişi var. Ateş yok huzursuzluk yok diş çıkartma dönemi
B
Betül Ü. ..
8 Aralık 2025 11:27
Aynısını yaşadım ben de hırıltı ile doktora gittim . bana nefesinde bir şey yok kulağı kızarık diye antibiyotik verdi ben de anlam veremedim ve gece tekrar acilde aldım soluğu oksijeni düşmüştü rinovirüs kapmış ama ben yine de kullandım antibiyotik çok kararsız kalıyorum kullanıp kullanmamak arasında ama üzülerek veriyorum riske atamıyorum

Afranur K.
8 Aralık 2025 12:11
Isı, ağrı, kızarıklık, şişlik enfeksiyon belirtisidir. Eğer doktorunuzdan emin değilseniz yeniden bir hekim işe görüşün. 2. Bir fikir aldıktan sonra antibiyotiği kullanmaya başlayın. Bence buradan görmediğimiz bir kızarıklık üzerinden yorum yapmamız çok doğru olmaz her hasta her hastalığa aynı tepkiyi vermez çünkü.
İsterseniz başka bir hekime daha muayene olun bir kan tahlili vs. Talep edin enfektif duruma karşı.
İsterseniz başka bir hekime daha muayene olun bir kan tahlili vs. Talep edin enfektif duruma karşı.