Geniz Akıntısı ve Öksürük

83 görüntüleme
R

Rümeysa

31 Mayıs 2026 00:23
Bebeğim 4 ay 10günlük. Ben yaklaşık 2 haftadır hastayım. Alerjik sinüzit vardı düzer gibi oldum şimdi geniz akıntım öksürük yapıyor ve baya hırıltılı bir şekilde ses geliyor. Bu nasıl düzelecek ve bebeğime geçer mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Haziran 2026 00:25
Bebeğinizin öksürüğü ve geniz akıntısı sizi endişelendirmiş. Öncelikle, alerjik sinüzitinizi tedavi ettirmeniz ve tamamen düzelene kadar emzirmeyi geçici olarak durdurmanız gerekebilir.

Bebeğinizin öksürüğü genellikle geniz akıntısı veya tükürük salgısının artması nedeniyle olabilir. Nemli ortam, serum fizyolojik ile burun temizliği ve nebülizatör ile izotonik su uygulaması bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

1. Nemli Ortam:
Bebeğinizin bulunduğu odanın nem seviyesini kontrol edin. Nemli bir ortam, solunum yollarının rahatlamasına yardımcı olabilir. Ortamı nemlendirmek için nemlendirici kullanabilirsiniz.

2. Serum Fizyolojik ile Burun Temizliği:
- Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyebilirsiniz. Bu, geniz akıntısını azaltmaya ve nefes almasını kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

3. Nebülizatör ile İzotonik Su Uygulaması:
- Nebülizatör kullanarak izotonik su uygulayabilirsiniz. Bu, solunum yollarını nemlendirmeye ve balgamın yumuşamasına yardımcı olabilir.

4. Doktora Danışma:
- Bebeğinizin durumunu bir doktora danışmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin öksürüğünün ve hırıltısının nedenini değerlendirerek uygun tedavi önerilerinde bulunabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük
2. Geniz Akıntısı
3. Geçmeyen Öksürük ve Yoğun Geniz Akıntısı Alerjik Midir?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir