Geniz Akıntısı- Hırıltı
51 görüntüleme

Büşra ..
Premium Üye
1 Nisan 2026 21:50
13 aylık ilk kez ocak ayında bir hastalandı ve bir daha da geçmedi sürekli bi hastalık durumu yaşıyoruz en son influenza olmuştu. Doğduğundan beri geniz akıntısı sorunu yaşıyoruz ama serum fizyolojik ile açınca düzeliyordu. Yaklaşık olarak 2 aydır geçmeyen bi hırıltı söz konusu burun akıntısı yok herhangi bi hastalık yok doktora her gittiğimizde zaditen ve burun spreyi kullanmamı söylüyor. Ama artık çocuğumun bu durumuna üzülüyorum. Anne olarak kronik bi sinüzit geniz akıntısı sorunum var benimde ama genetik olma ihtimali nedir ? Alerjik ihtimali nedir? Zaditen içerek nereye kadar rahatlayabilir? Geçici midir? Kendi sorunuma çözüm bulamadım ama çözebiliyorum en azından çocuğa bişeyde yapamıyorun yıkama aspire etme hava temizleyici oda nemlendirici nebülizütörle soğuk hava bütün tuşlara bastım diyebilirim. Alerji testi yaptırmayı düşünüyorum çözüm olur mu? Doğduğundan beri aynı granül deterjan kullanıyoruz evde genel olarak. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Nisan 2026 21:51
Geniz Akıntısı ve Hırıltı Sorunu
Çocuğunuzun yaşadığı geniz akıntısı ve hırıltı sorunuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bu sorunlar, özellikle küçük çocuklarda sıkça görülen problemlerdir. Öncelikle, çocuğunuzun yaşadığı sorunların olası nedenlerini ve çözüm yollarını birlikte değerlendirelim.
### Olası Nedenler
Alerji: Çocuğunuzun alerjik bir bünyeye sahip olması mümkündür. Alerjiler, geniz akıntısı ve hırıltı gibi sorunlara neden olabilir.
Genetik: Annenin kronik sinüzit ve geniz akıntısı sorunu yaşaması, çocuğunuzun da benzer sorunlar yaşama ihtimalini artırabilir.
Viral Enfeksiyonlar: Çocuğunuzun influenza geçirmesi ve sonrasında uzun süren bir iyileşme süreci yaşaması, bu sorunlara neden olabilir.
### Çözüm Yolları
1. Alerji Testi: Alerji testi yaptırarak, çocuğunuzun alerjik bir bünyeye sahip olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu test, çocuğunuzun hangi maddelere alerjisi olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.
2. Tedavi: Doktorunuzun önerdiği Zaditen ve burun spreyi gibi ilaçları kullanarak, çocuğunuzun geniz akıntısı ve hırıltı sorunlarını kontrol altına alabilirsiniz.
3. Evde Alınacak Önlemler:
Granül deterjan değiştirerek, evdeki alerjen maddeleri azaltabilirsiniz.
Hava temizleyici ve oda nemlendirici kullanarak, havadaki alerjen maddeleri ve kuru hava sorununu azaltabilirsiniz.
Nebülizütörle soğuk hava uygulayarak, çocuğunuzun solunumunu rahatlatabilirsiniz.
Burun aspirasyonu ve serum fizyolojik kullanarak, geniz akıntısını temizleyebilirsiniz.
### Öneriler
Çocuğunuzun doktoru ile düzenli olarak görüşerek, onun durumunu takip edin.
Alerji testi sonuçlarına göre, çocuğunuzun alerjilerini kontrol altına almak için önlemler alın.
Evde alacağınız önlemlerle, çocuğunuzun geniz akıntısı ve hırıltı sorunlarını azaltmaya çalışın.
Umarım, bu öneriler ve çözüm yolları çocuğunuzun sorununun çözülmesine yardımcı olur.
Çocuğunuzun yaşadığı geniz akıntısı ve hırıltı sorunuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bu sorunlar, özellikle küçük çocuklarda sıkça görülen problemlerdir. Öncelikle, çocuğunuzun yaşadığı sorunların olası nedenlerini ve çözüm yollarını birlikte değerlendirelim.
### Olası Nedenler
Alerji: Çocuğunuzun alerjik bir bünyeye sahip olması mümkündür. Alerjiler, geniz akıntısı ve hırıltı gibi sorunlara neden olabilir.
Genetik: Annenin kronik sinüzit ve geniz akıntısı sorunu yaşaması, çocuğunuzun da benzer sorunlar yaşama ihtimalini artırabilir.
Viral Enfeksiyonlar: Çocuğunuzun influenza geçirmesi ve sonrasında uzun süren bir iyileşme süreci yaşaması, bu sorunlara neden olabilir.
### Çözüm Yolları
1. Alerji Testi: Alerji testi yaptırarak, çocuğunuzun alerjik bir bünyeye sahip olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu test, çocuğunuzun hangi maddelere alerjisi olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.
2. Tedavi: Doktorunuzun önerdiği Zaditen ve burun spreyi gibi ilaçları kullanarak, çocuğunuzun geniz akıntısı ve hırıltı sorunlarını kontrol altına alabilirsiniz.
3. Evde Alınacak Önlemler:
Granül deterjan değiştirerek, evdeki alerjen maddeleri azaltabilirsiniz.
Hava temizleyici ve oda nemlendirici kullanarak, havadaki alerjen maddeleri ve kuru hava sorununu azaltabilirsiniz.
Nebülizütörle soğuk hava uygulayarak, çocuğunuzun solunumunu rahatlatabilirsiniz.
Burun aspirasyonu ve serum fizyolojik kullanarak, geniz akıntısını temizleyebilirsiniz.
### Öneriler
Çocuğunuzun doktoru ile düzenli olarak görüşerek, onun durumunu takip edin.
Alerji testi sonuçlarına göre, çocuğunuzun alerjilerini kontrol altına almak için önlemler alın.
Evde alacağınız önlemlerle, çocuğunuzun geniz akıntısı ve hırıltı sorunlarını azaltmaya çalışın.
Umarım, bu öneriler ve çözüm yolları çocuğunuzun sorununun çözülmesine yardımcı olur.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...