Genital Siğil / Sezeryan Doğum

209 görüntüleme
F

Fatma B.

21 Haziran 2025 22:31
Merhaba. Ben de bilgi vermek amacıyla kendi sürecimi paylaşmak istedim.
Gayet yolunda ve normal doğuma uygun giden bir hamileliğim vardı fakat hamileliğimin 5.ayı civarında genital siğillerimin çıkmaya başladığını fark ettim. Doktorum muayenede normal doğum yapamayacağımı söyledi fakat ben ikna olmadım ve 2 ayrı doktora daha danıştım. Sezeryane karşı olduğumdan değil inanılmaz derecede korktuğumdandı bu arada. Maalesef hepsi aynı sonuca vardı. Son gittiğim doktor normal doğum esnasında bebeğin yüzüne boyun kısmına virüs bulaşma riski olduğunu bebekte solunum sıkıntısı olabileceğini hatta bu virüsü yıllarca taşımak zorunda kalabileceğini söyleyince mecburen ikna oldum. 34.haftada ise bebek çok aşağıya indiği ve yumuşama başladığı için 4 hafta boyunca hiç hareket etmeden yatmam gerekti. Bu arada siğillerim de yok denecek kadar azaldı ama virüs hala var olabilir diye vajinal doğuma yine izin çıkmadı. 38+1 de sezeryan randevusu almak için kontrole gittiğimde doktorum doğumun başladığını söyledi. Nst de sancım yüksek çıkmıştı fakat ben hiç bir şey hissetmiyordum. Hayatımda hiç operasyon geçirmediğim için sezeryanden gerçekten çok korkuyordum ve doktoruma doğurmaya hazır değilim beni eve yollayın dedim :)) yarın sabah 8de sezaryen olacaksın diyerek eve yolladı ve ben sabah korkudan 18 tansiyonla hastaneye gittim. Ameliyat başladıktan 3 dk sonra oğlumun çığlıklarını duydum ve en korktuğum gün hayatımın en güzel günü oldu. Korkacak hiç bir şey olmadığını da bebeğimi kollarıma aldığımda anladım. İlk bebeğimdi ve 35 yaş üstü anne oldum fakat çok hızlı toparlandım. Benim gibi korkan ve hamileliği kendisine zehir eden anneler varsa yapmasınlar diye anlatmak istedim :))
Hepinize sağlıklı ve mutlu bebekler dilerim :)
M

Melike Ö.

17 Temmuz 2025 06:20
Merhaba genital siğili nasıl gark ettiniz nerelerde vardı
C

Cemre A.

21 Temmuz 2025 07:31
Çok geçmiş olsun benimde vardı bende sezeryan doğum yapmak zorunda kaldım ama ben küçük bir operasyon ile yaktırdım siğilleri

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir